وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

کوفته برنجی اصیل ایرانی

22 تیر 1398 توسط delta mod

کوفته برنجی یکی از غذا‌های قدیمی ایران است. این غذای خوش‌مزه مانند آبگوشت از ابداعات آشپزخانۀ ایرانی است.

 

​


کوفته برنجی از غذاهای سنتی و معروف ایرانی است که در تهیۀ آن از انواع سبزی‌های معطر و گوشت قرمز استفاده می‌شود. کوفته برنجی در شهرهای مختلف ایران به سبک‌های متفاوت طبخ می‌شود.

کوفته برنجی از کوفته‌های خوش‌مزه و لذیذی است که از زمان‌های بسیار قدیم، سفرۀ ایرانیان را رنگین می‌کرد.

مواد لازم:
گوشت چرخ‌کردۀ مخلوط بدون چربی: یک کیلو
سبزیجات معطر: 200 گرم
پیاز: یک عدد
برنج: 400 گرم
نمک، فلفل و ادویه‌جات گوناگون به میزان لازم
گردو، کشمش، زرشک و آلو بخارا برای مواد میانی
مواد لازم سس کوفته برنجی:
پیاز بزرگ: دو عدد
رب گوجه‌فرنگی: 5 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
طرز تهیه:
 

​


برنج را یک ساعت خیس کنید. در آب جوش کمی نمک بزنید و برنج را بیفزایید تا نرم شود. سپس برنج را  آبکش کنید و بگذارید خنک شود.

پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سبزی‌های معطر را هم ریز خرد کنید. کوفته بهتر است با سبزیجات تازه درست شود تا عطر و طعم خوبی داشته باشد. ولی در صورتی که سبزی تازه ندارید، می‌توانید از سبزیجات خشک استفاده کنید.

گوشت، پیاز رنده شده، سبزیجات خرد شده و برنج را با نمک، فلفل و هر ادویه‌ که دوست دارید، خوب ورز بدهید تا چسبنده شود. سپس مواد مخلوط شده را یک ساعت در یخچال بگذارید.

در این فاصله سس کوفته‎برنجی را آماده کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به پیاز افزوده و کمی تفت دهید. روی مواد آب و زعفران بریزید و بگذارید جوش بیاید.

از مواد کوفته به اندازۀ یک پرتقال بردارید. داخل هر کوفته را نصف گردو، یک قاشق چای‌خورری زرشک، یک قاشق چای‌خورری کشمش و یک آلو بگذارید. می‌توانید مواد میانی را بنا به سلیقه کم و زیاد کنید. کوفته‌ها را خوب گرد کنید و داخل سس در حال جوش بگذارید تا بپزند. کوفته برنجی را با نان سنگک در کنار ترشی و سبزی خوردن میل کنید.

کوفته برنجی اصلی لپه ندارد. اما برخی به مواد آن لپۀ پخته شده هم اضافه می‌کنند.

همچنین بخوانید:
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس