عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ
عدسی از غذاهای خوشمزه و مقوی است که بیشتر بهعنوان صبحانه سرو میشود.
عدسی از بهترین غذاهایی است که میتوانید در روزهای تعطیل بهعنوان صبحانه آماده کنید و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید. البته عدسی بهعنوان شام سبک و مقوی هم سرو میشود. آهن موجود در عدس عالی است و با مصرف غذاهایی مانند عدسی و عدس پلو، میتوانید مقدار قابل توجهی از آن را در برنامۀ غذایی خود جا دهید.
مواد لازم:
عدس: ۲٫۵ لیوان
پیاز متوسط: یک عدد
سیبزمینی: یک عدد
آرد: یک قاشق غذاخوری
روغنزیتون: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری در صورت تمایل
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
عدس را حدود یک ساعت خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس زردچوبه را به پیاز داغ افزوده و تفت دهید. در صورت تمایل رب را هم اضافه کنید و تفت دهید.
این مواد را با عدس، نمک، فلفل و 6 تا 8 پیمانه آب، در قابلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
در یک تابۀ کوچک، کمی روغن داغ کنید و آرد را در آن تفت دهید. پس از جوش آمدن آب، آرد را به مواد بیفزایید تا عدسی لعاب بیشتری بگیرد.
حرارت را کم کنید تا عدسی با حرارت ملایم خوب لعاب بیندازد و جا بیفتد.
سیبزمینی را درشت رنده کنید. البته میتوان آن را نگینی هم خرد کرد. حدود 20 دقیقۀ آخر پخت عدسی، سیبزمینی را به مواد اضافه کنید. اگر سیبزمینی را زودتر بریزید، له میشود و ظاهر عدسی را خراب میکند.
در آخر روغن زیتون روی عدسی بریزید و با نان تازه سرو کنید.
همچنین بخوانید:
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
آب دوغ خیار مجلسی
کله جوش سنتی اصفهان
ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی
هویج پلو ، شیرین خوش رنگ