هویج پلو ، شیرین خوش رنگ
هویج پلو غذای خوشمزهای است که به آسانی تهیه میشود و ظاهر خوبی دارد.
هویج پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. برخی به خاطر طعم شیرین، این پلوی مخلوط خوشمزه را نمیپسندند، اما با حذف شکر از مواد اصلی آن میتوان طعم شیرین این پلوی لذیذ را کمتر کرد. هویج پلورا با گوشت قلقلی، مرغ یا حتی بدون این مواد و ساده درست میکنند.
مواد لازم:
برنج: ۵ پیمانه
پیاز بزرگ: یک عدد
مرغ: یک عدد سینۀ کامل
هویج متوسط: ۵ عدد
کره به میزان لازم
خلال پسته و بادام: دوسوم پیمانه
خلال نارنج: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۵ قاشق غذاخوری
آب: یک لیوان
زرشک: نصف پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
زعفران دمکرده: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برای درست کردن هویج پلو با مرغ، بهتر است از سینۀ مرغ استفاده کنید. مرغ را پس از شستن به قطعات مکعبی تقسیم کنید. پیازها را خلالی خرد کرده و با کره و روغن تفت دهید تا سبک و کاراملی شوند. ۳ قاشق غذاخوری از پیازداغ را بردارید و کنار بگذارید. سپس تکههای مرغ را با باقیماندۀ پیازداغ تفت دهید تا رنگ مرغ کمی طلایی شود. نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مرغ بزنید و کمی دیگر تفت دهید. یک لیوان آب بریزید تا مرغ خوب بپزد. در اواخر پخت مرغ، یک قاشق غذاخوری زعفران اضافه کنید.
هویجها را با رندۀ درشت، رنده کنید. در تابهای خلالهای هویج را با کره تفت دهید. بعد از اینکه هویجها کمی سبک شدند، ۵ قاشق غذاخوری شکر اضافه کرده و هم بزنید. اگر طعم شیرین هویج پلو را دوست ندارید، میتوانید شکر را حذف یا مقدار آن را کمتر کنید.
پیازداغ و خلال نارنج را به هویجها افزوده و کمی تفت دهید.
برنج را طبق روال معمول بپزید و آبکش کنید. برای تهدیگ، کف قابلمه نان یا ورقههای سیبزمینی بگذارید. سپس به صورت لایهلایه برنج و مخلوط هویج، خلال نارنج و پیازداغ را اضافه کنید. روی لایۀ آخر مقداری کره بریزید. دمکنی بگذارید تا پلو آماده شود.
در این فاصله زرشک را با کمی کره و یک قاشق چایخوری شکر تفت دهید. در اواخر تفت، خلال پسته و بادام را به زرشک افزوده و برای تزیین هویج پلو کنار بگذارید.
تکههای مرغ پخته شده را دورتادور هویج پلو بچینید و همراه آن سرو کنید.
نکات پخت هویج پلو:
برای درست کردن هویج پلو میتوان پس از پختن تکههای مرغ، آنها را با برنج دم کرد. اما اگر میخواهید پلو شکل مجلسی و رسمی داشته باشد، مرغ را جداگانه کنار آن سرو کنید.
بهتر است هویجها را رنده کنید تا در پلو خوب پخته شوند. اگر هویجها را خلالی خرد میکنید، در هنگام تفت دادن، درِ ظرف را بگذارید تا هویجها با بخار پخته و نرم شوند.
میتوان به جای سینه، از ران یا ساق مرغ استفاده کرد.
همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
کله جوش سنتی اصفهان
آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده