مربای آلبالو ، خوشمزه و خاطره انگیز
مرباي آلبالو يکي از محبوبترين مرباهاي ايراني است که طعم و رنگ بينظيري دارد.
باز هم فصل آلبالو و خوشمزههاي آلبالويي شد؛ مرباي آلبالو، شربت آلبالو، لواشک آلبالو، آلبالو پلو و آلبالو خشکه. حتي خود آلبالو هم به تنهايي با کمي نمک، يک ترکيب فوقالعاده است. مرباي آلبالو هم از قديم در سفرههاي ايراني جاي خاص خود را دارد و کمتر کسي پيدا ميشود که اين مرباي خوشطعم و خوشرنگ را دوست نداشته باشد.
مواد لازم:
آلبالو: يک کيلو
شکر: يک کيلو و نيم
آبليمو: يک قاشق غذاخوري
وانيل در صورت تمايل
طرز تهيه:
پس از اينکه آلبالوها را شستيد، هست? آلبالو را از آن خارج کنيد. در يک ظرف پيرکس يا لعابي يک لايه آلبالو بريزيد. روي آنها شکر بپاشيد، به طوري که شکر روي آلبالو را بپوشاند. دوباره يک لايه آلبالو و شکر بريزيد و اين کار را لايهلايه انجام دهيد تا ظرف پر شود. سپس آن را يک روز در يخچال بگذاريد تا آلبالوها کاملاً آب بيندازند.
آلبالوها را داخل قابلمه ريخته و بقي? شکري که از 1/5 کيلو اضافه آمده را در قابلمه بريزيد. بهتر است از قابلم? بزرگ استفاده کنيد تا هنگام جوش آمدن، مربا سر نرود.
وقتي آلبالوها جوش آمدند، حرارت را کم کرده و کفهاي بالا آمده را با يک کفگير از سطح مربا جمع کنيد.
بعد از اينکه مربا به غلظت مورد نظر رسيد، زير شعله را خاموش کرده و يک قاشق غذاخوري آبليمو بريزيد و بگذاريد مربا سرد شود.
نکات تهيه مرباي آلبالو
حتماً آلبالوها و شکر را چند ساعت در يخچال بگذاريد تا آب بيندازند. اين کار در کيفيت مربا تأثير ميگذارد.
بهتر است تمام کف مربا را قبل از سرد شدن، از روي سطح آن جمع کنيد.
اين مربا احتياج به اضافه کردن آب ندارد. فقط ميتوان بعد از خالي کردن آلبالوها در ظرف کمي آب ريخت تا شکرهاي ته آن حل شود و آن را در قابلم? مورد نظر بريزيد.
مربا را زياد نجوشانيد، چون رنگ آن تيره ميشود.
درِ قابلمه را کيپ نکنيد. اين کار باعث تيره شدن و سر رفتن مداوم مرباي آلبالو ميشود.
با هست? آلبالوها ميتوانيد چاي آلبالو درست کنيد.
تشخيص قوام آمدن مربا
مقداري از مربا را برداريد تا کمي سرد شود. سپس کمي از آن را بين دو سر انگشت خود بگيريد و انگشتها را باز کنيد. اگر به صورت تار نخ کشيده شد، مربا قوام آمده است.
چاره کپک زدن مربا
لاي? کپک زده را از روي مربا جدا کنيد و باقيماند? مربا را دوباره بپزيد. براي اينکه مربا کپک نزند، در آخرين مرحل? پخت، يکدوم قاشق غذاخوري آبليمو به آن اضافه کنيد.
چاره شکرک زدن مربا
اين حالت معمولاً در انواع شربت ديده ميشود و هنگامي رخ ميدهد که مربا يا شربت بيش از اندازه جوشانده شود يا ترشي آن کم باشد.
براي رفع اين مشکل، مقداري آب، کمي جوششيرين، آبليمو يا جوهرليمو به مربا يا شربت اضافه کرده، بگذاريد چند جوش بزند تا شکرک آن از بين برود.
همچنين بخوانيد:
پنکيک کاکائويي ، صبحانه لذيذ و ساده
پاپ کورن ؛ اشتباهات رايج پخت
ماست بستني ، دسر خنک تابستاني
مرباي گل سرخ ، خوش عطر و خوش رنگ