فلافل خانگی ، ساده و دلپذیر
فلافل خوراکی از خاورمیانه و یک غذای خیابانی محبوب در نقاط مختلف دنیا است که با گلولهٔ سرخ شدهٔ نخود و ادویهجات تهیه میشود.
فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشورمان است که چون طعم خوبی دارد، در تمام کشور فراگیر شده است. البته اصالت آن متعلق به کشورهای عربی و یکی از غذاهای پر مصرف در این کشورها است. سرو فلافل به صورت ساندویچ متداول است.
مواد لازم:
سیر: ۴ حبه
نخود: ۳۰۰ گرم
تخممرغ: یک عدد
جعفری: ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
زیره: یک قاشق چایخوری
تخم گشنیز: یک قاشق چایخوری
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
نخود را 24 تا 48 ساعت در آب خیس کنید تا کاملاً نرم شود و نفاخ نباشد. در این مدت چند بار آب نخودها را عوض کنید.
پس از اینکه نخودها خیس خوردند، آنها را با سیر و پیاز دو مرتبه چرخ کنید. مواد را داخل یک کاسه بریزید.
جعفری را ساطوری خرد کنید و با تخممرغ به مواد بیفزایید.
آرد نخودچی را کمکم به مواد افزوده تا مایۀ فلافل خودش را بگیرد. در آخر تمام طعمدهندهها را اضافه کنید. اگر میخواهید فلافل شما مانند جنوبیها تند باشد، فلفل قرمز تند به آن بزنید. مواد را خوب زیرورو کنید تا کاملاً مخلوط شوند.
در یک قابلمۀ گود، به قدری روغن بریزید که فلافلها در آن شناور شوند. پس از اینکه روغن داغ شد، از مایۀ فلافل قالب زده و آنها را سرخ کنید.
اگر قالب مخصوص فلافل ندارید، میتوانید با دست، مقداری از مایۀ فلافل بردارید و مانند یک کوفتۀ کوچک به آن شکل دهید. سپس آن را مانند کوکو سیبزمینی ، کمی تخت کنید و در روغن بیندازید. حرارت زیر ظرف باید خیلی ملایم باشد تا فلافلها مغزپخت شوند.
فلافلها را با گوجهفرنگی خردشده، خیارشور، سیبزمینی سرخ کرده، سس کچاپ یا سس انبه و نان ساندویچی سرو کنید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه پنکیک سبزیجات ؛ آسان و لذت بخش
آب دوغ خیار مجلسی
انواع سالاد میوه تابستانی