آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایران است که همه با آن خاطرۀ خوش دارند.
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و قدیمی کشورمان است که بین مردم محبوبیت خاصی دارد. آبگوشت در شهرهای مختلف به سبکهای خاص پخته میشود. این غذای خوشمزه و لذیذ از مواد مختلفی مانند گوشت و حبوبات پخته میشود. آبگوشت از آن دسته غذاهایی است که دور هم میچسبد.
مواد لازم:
گوشت آبگوشتی: ۵۰۰ گرم
نخود: نصف لیوان
سیر: ۲ حبه
پیاز متوسط: ۲ عدد
لوبیا سفید: نصف لیوان
گوجهفرنگی: ۲ عدد
سیبزمینی متوسط: ۲ عدد
ربگوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
گوشت را با نخود، لوبیا، پیاز، سیر و گوجهفرنگی در قابلمه بگذارید و ۶ تا ۸ لیوان آب روی مواد بریزید. میتوانید پوست گوجهفرنگیها را قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید.
زیر قابلمه را روشن کنید تا آبگوشت با حرارت کم پخته شود و حسابی جا بیفتد. پس از جا افتادن، سیبزمینیها را به مواد اضافه کنید.
زمانی که حبوبات نرم شدند، نمک و فلفل را به غذا بیفزایید. میتوانید برای خوشرنگ شدن، ۲ قاشق غذاخوری ربگوجهفرنگی در مقداری روغن تفت داده و به آبگوشت اضافه کنید. این کار را در صورت تمایل انجام دهید.
نکتۀ مهم در مورد این غذای سنتی این است که هرچه زمان بیشتری برای پخت صرف کنید، آبگوشت جاافتادهتر و خوشمزهتر میشود. آب را در کاسهای کشیده و با نان ترید کنید. مواد را هم بکوبید و بهعنوان گوشت کوبیده سرو کنید.
در برخی مناطق برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترشتر شود، در آن لیموعمانی میاندازند. برای این منظور، یک ساعت قبل از آماده شدن غذا ۲ عدد لیموعمانی را با چنگال سوراخ کرده و به آبگوشت اضافه کنید. در انتها و پس از پخت، لیموعمانیها را دور بیندازید.
همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
کله جوش سنتی اصفهان