مربای گل سرخ ، خوش عطر و خوش رنگ
مربای گل سرخ یکی از خوشمزهترین مرباهای فصل بهار و تابستان است.
مربای گل سرخ یکی از معطرترین و خوشمزهترین انواع مربا است که طعم بینظیری دارد. این مربا از برگ گل تازه یا خشک گل محمدی تهیه میشود.
مواد لازم:
گل محمدی تازه: نیم کیلو
شکر: یک کیلو
آب: 2/5 لیوان
گلاب: یک لیوان
جوهرلیمو: یکدوم قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
گل محمدی را پرپر کرده، با آب سرد بشویید. داخل صافی بریزید و سپس روی پارچه پهن کنید تا کاملاً خشک شود.
شکر و آب را مخلوط کنید. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شکر در آب حل شود. سپس روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد و کمی قوام پیدا کند. جوهر لیمو را اضافه کرده و بلافاصله گلها را داخل مواد بریزید. حرارت را کم کنید. گلها را با یک کفگیر فشار دهید تا در شربت فرو روند و ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشند. در صورت تمایل میتوانید کمی پودر هل اضافه کنید.
ظرفی بزرگ را که قابلمۀ مربا در آن جا شود، از آب و یخ پر کنید. پس از اینکه مربا قوام آمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بلافاصله ته قابلمه را داخل ظرف آب و یخ بگذارید تا سریع خنک شود. وقتی مربا روی حرارت است، کمرنگ است، ولی وقتی روی یخ به سرعت سرد میشود، باعث خوشرنگ شدن گلبرگها شده و نیازی به رنگ خوراکی نیست.
مربا را داخل شیشۀ دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
در صورتی که بخواهید از گل خشک استفاده کنید، آب، شکر و گلاب را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و قوام بیاید. حالا جوهرلیمو را اضافه کنید. 50 گرم گل محمدی خشک در قابلمه بریزید و با قاشق فشار دهید تا در شربت فرو رود. در قابلمه را بگذارید تا یک ساعت با حرارت ملایم بپزد و قوام بیاید.
چون رنگ این مربا به قشنگی مربا با گل تازه نمیشود، میتوانید چند قطره رنگ گل اضافه کنید.
همچنین بخوانید:
دمنوش عناب ؛ خاص و مفید
پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده
کتلت مرغ ؛ غذای سریع و ساده
آب دوغ خیار مجلسی