عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش
عدس پلو غذایی ایرانی است که میتوان آن را با گوشت و مرغ یا بدون آنها صرف کرد.
عدس پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که به دو صورت ساده و مجلسی طبخ میشود. این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه یک غذای خانگی است، مانند خورشت قیمه بهعنوان نذری هم در مراسمهای مذهبی پخته میشود.
مواد لازم:
برنج: ۳ پیمانه
عدس: یک پیمانه
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی: یک پیمانه
پیاز متوسط: ۲ عدد
زعفران: یک قاشق غذاخوری
کره به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
در قابلمهای آب را جوش بیاورید. برنج را پس از خیس خوردن با مقداری نمک در قابلمه بریزید تا چند دقیقه بجوشد. وقتی برنج دندانگیر شد، آبکشی کنید و کنار بگذارید.
عدس را از قبل دو ساعت خیس کنید تا نفخ نداشته باشد و راحت پخته شود. سپس آن را با چند لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید تا کاملاً بپزد.
یکی از پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا نرم شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل به آن افزوده و دوباره تفت دهید.
پس از اینکه عدس پخت، آن را با پیاز کمی تفت دهید تا عدس و پیاز یکدست شوند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و عدس را با برنج آبکش شده مخلوط کنید.
کف قابلمه را کمی روغن بریزید و به انتخاب خود برای تهدیگ از نان لواش یا سیبزمینی ورقه شده استفاده کنید. مخلوط برنج و عدس را داخل قابلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند. سپس روی در قابلمه دمکنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.
پیاز دیگر را هم نگینی خرد کرده و تفت دهید. گوشت چرخکرده را با مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت سرخ شود. کشمش را به مواد افزوده، کمی تفت دهید تا نرم شود.
پس از اینکه عدس پلو دم کشید، مقداری از آن را با زعفران دمکرده و کره مخلوط کنید. غذا را در دیس بکشید و با برنج زعفرانی، مخلوط گوشت چرخکرده و کشمش، تزیین و سرو کنید.
همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
آلبالو پلو با گوشت قلقلی