قلیه ماهی آبادانی
قلیه ماهی از غذاهایی است که فصل گرما و سرما نمیشناسد. این غذای لذیذ و پرخاصیت جنوبی، هم برای مهمانی خوب است و هم بهعنوان یک وعده غذای روزانه طبخ میشود.
قلیه ماهی یکی از خورشتهای معروف و لذیذ جنوب کشور است. این خورشت با ماهیهای جنوبی، سبزی معطر و تمر هندی درست میشود و باید حسابی تند باشد. طعم و مزۀ قلیه ماهی بهقدری بینظیر است که اگر تابهحال آن را امتحان نکردهاید، حتماً درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم:
ماهی: ۷۰۰ گرم
تمرهندی: ۱۰۰ گرم
گشنیز: ۴۰۰ گرم
شنبلیله: ۵۰ گرم
پیاز بزرگ: یک عدد
سیر: ۵ حبه
آرد به میزان لازم
نمک، فلفل قرمز، پودر گشنیز، زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم
طرز تهیه:
سبزی قلیه را خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیازها را نگینی خرد کرده و تفت میدهیم. وقتی طلایی شدند، سیرهای خردشده را هم به آن افزوده و تفت میدهیم. ادویهجات را به سیر و پیاز میافزاییم و به تفت دادن ادامه میدهیم. در این مرحله، برخی کمی رب هم به مواد اضافه میکنند. البته رب در دستور اصلی قلیه ماهی آبادانی نیست.
سبزی قلیه را با مواد مخلوط میکنیم. کمی آب جوش روی تمر هندی میریزیم. پس از چند دقیقه که تمر در آب حل شد، آن را صاف میکنیم. شیرۀ تمر را به مواد افزوده، روی حرارت میگذاریم تا آب آن کشیده شود.
کمی آب جوش روی خورشت میریزیم و حرارت را کم میکنیم. در قابلمه را نیمهباز میگذاریم و یک ساعت زمان میدهیم تا قلیه جا بیفتد.
آرد، زردچوبه و نمک را با هم مخلوط میکنیم. تکههای ماهی را در مخلوط زده و در روغن داغ سرخ میکنیم. ماهی قلیه بهتر است از ماهیهای جنوبی مانند شیر، راشکو، سنگسر و… باشد.
ماهیهای سرخشده را یک ربع آخر پخت به خورشت اضافه میکنیم.
قلیه ماهی خورشتی است که میتوانید بدون برنج، با نان میل کنید.
همچنین بخوانید:
خورشت بامیه ؛ خوشمزه و لذت بخش
سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
خورشت خلال کرمانشاهی
طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل