سوپ شیر ، شیک و مجلسی
سوپ شیر یکی از سوپهای معروف است که انواع گوناگونی دارد و با مواد مختلفی طبخ میشود.
سوپ شیر یکی از پیشغذاهای پرطرفدار است که بیشتر در مهمانیها و مجالس رسمی سرو میشود. این سوپ انواع مختلفی دارد، ولی قارچ همیشه در آن استفاده میشود. محبوبترین نوع سوپ شیر، همراه با جو پرک است که طعم بسیار خوبی دارد و همه آن را میپسندند.
میتوان پس از تمام شدن مراحل پخت، سوپ را از روی حرارت برداشت و یک تا دو قاشق خامه به آن اضافه کرد. در این صورت، سوپ خوشمزهتر ولی پرکالری میشود.
مواد لازم:
سینۀ مرغ: یک عدد
جو پرک: ۱۰۰ گرم
هویج متوسط: یک عدد
قارچ: ۲۵۰ گرم
شیر: نیم لیتر
آبلیمو: یک قاشق سوپخوری
پیاز: یک عدد
جعفری برای تزیین
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را نگینی خرد کنید. آن را کمی تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس مقداری زردچوبه به آن بیفزایید و تفت دادن را ادامه دهید.
سینۀ مرغ را با ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد. پس از اینکه مرغ پخت، آن را ریشریش کنید.
هویج را نگینی خرد کنید و با جو پرک به قابلمه بیفزایید. زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک لعاب بیندازد. این کار دو ساعت زمان میبرد.
پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت، مرغ ریش ریش و شیر را به سوپ اضافه کنید.
قارچ را به صورت ورقهای خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. آبلیمو را به قارچ اضافه کنید تا سیاه نشود. قارچ را در سوپ بریزید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
پس از اینکه سوپ آماده شد، در ظرف سوپخوری بکشید و با جعفری خردشده تزیین کنید. اگر با کالری و چربی خامه مشکلی ندارید، کمی خامه به سوپ اضافه کنید.
نکات پخت سوپ شیر
اگر میخواهید سوپ شیر را با خامه سرو کنید، زمانی که سوپ را از روی حرارت برداشتید، یک تا دو قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کرده، خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یکدست شود.
اگر سوپ بیش از حد غلیظ و سفت شد، مقداری شیر بجوشانید و به سوپ اضافه کنید.
همچنین بخوانید:
کوکو سیب زمینی ؛ ساده و خودمانی
آب دوغ خیار مجلسی
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی
میرزاقاسمی ، طعم اصیل شمالی