صبحانه ای دلچسب با نان قندی خانگی
نان قندی از نانهای پرطرفداری است که میتوان بهراحتی در خانه درست کرد و از آن لذت برد.
در بین انواع نان سنتی مانند فطیر، شیرمال، ساج، کسمه و … نان قندی طرفداران بیشتری دارد. این نان را میتوان با کمترین هزینه و بدون نیاز به وسیلۀ خاصی در خانه تهیه کرد. نان قندی در وعدههای صبحانه و عصرانه همراه شیر و چای حسابی میچسبد.
مواد لازم:
آرد سفید: ۹۰ گرم
سبوس گندم: ۱۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
شیر: یکچهارم پیمانه
بیکینگپودر: یک قاشق چایخوری
پودر هل: یک قاشق چایخوری
شکر: یکسوم پیمانه
زردۀ تخممرغ: یک عدد
کنجد و سیاهدانه به میزان لازم
طرز تهیه:
کره را ذوب کرده و با همزن، شکر را با آن مخلوط کنید تا یکدست و سبک شود. سپس شیر، هل و بیکینگ پودر را افزوده و خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.
سبوس گندم و آرد را کمکم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شل و چسبناکی به دست آید. دقت کنید که خمیر سفت نشود.
سینی فر را کمی چرب و آردپاشی کنید. دست خود را چرب کرده و خمیر را به ضخامت دو میلیمتر درسینی پهن کرده و روی آن را با چنگال سوراخ کنید.
میتوان بهجای آرد پاشی کردن کف سینی، کاغذ روغنی پهن کرد.
زردۀ تخممرغ را با چنگال بزنید تا از حالت لختگی دربیاید. سپس با برس قنادی روی سطح خمیر بمالید و روی آن مقداری کنجد، سیاهدانه یا انواع مغز خوراکی بپاشید.
سینی را حدود یک ربع در فر از قبل گرم شده بگذارید تا روی نان قندی حسابی طلایی شود.
نکات کلیدی تهیه نان قندی:
برای تهیۀ این نان میتوان از آرد سبوسدار به میزان ۱۰۰ گرم استفاده کرد.
کره را به روش بنماری ذوب کنید. یعنی ظرف کره را روی بخار کتری بگذارید تا بهصورت غیرمستقیم ذوب شود.
میتوان روغن جامد را جایگزین کره کرد.
اگر میخواهید نان قندی نرمی داشته باشید، آن را در ظرف دربسته بگذارید، چون در مجاورت هوا خشک میشود.
همچنین بخوانید:
فوت و فن تهیه قطاب خانگی
کاپ کیک کره ای ؛ عصرانه ای دلچسب
تابستانی خنک با بستنی سنتی خانگی
کیک زبرا ، عصرانه تابستانی
چنگمال ؛ شیرینی کرمانی خوشمزه