سالاد بلغور و سبزيجات ، هم غذا هم پيش غذا
سالاد بلغور با سبزيجات تازه، گياهان معطر و نخود درست ميشود. اين سالاد يك غذاي كامل است، چون تلفيقي از كربوهيدرات، پروتئين، سبزيجات و فيبر است.
سالاد بلغور و سبزيجات و نخود، هم ميتواند يك غذا و هم يك بغل بشقابي براي ساير غذاها و انواع ساندويچ بهخصوص ساندويچ فلافل باشد.
بلغور يا گندم خردشده از لحاظ تغذيهاي بسيار غني و حاوي ويتامين، پروتئين و كربوهيدرات است. مصرف اين سالاد خاورميانهاي براي افرادي كه به دنبال يك وعده ناهار سالم و بدون چربيهاي اضافي هستند، پيشنهاد خوبي است.
مواد لازم:
بلغور: يك پيمانه
پياز قرمز: يك عدد
فلفلدلمهاي قرمز: يك عدد
خيار: يك عدد
شويد خردشده: نصف پيمانه
جعفري خردشده: يكسوم پيمانه
نخود پخته: يك و نيم پيمانه
آبليموي تازه: يكچهارم پيمانه
روغنزيتون: يكچهارم پيمانه
سير: يك حبه
زيره: يك قاشق چايخوري
شكر: يك قاشق چايخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
بلغور را كمي در تابه بدون روغن و روي حرارت متوسط تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود. آن را در كاسهاي بزرگ با كمي نمك و يكچهارم پيمانه آب جوش بريزيد.
روي كاسه را با سلفون بپوشانيد و بگذاريد ۳۰ دقيقه بماند تا نيمي از آب جذب بلغور شود.
در اين حين سبزيجات را آماده كنيد. سبزيهاي معطر را ساطوري و فلفلدلمهاي قرمز، پياز و خيار را نگيني كنيد. قسمت وسط خيار كه دانه دارد، نبايد استفاده شود. چون نرم است و آب مياندازد.
پياز نگيني شده را در آب سرد خيس كنيد تا طعم خامي آن از بين برود. پس از اينكه پياز چند دقيقه خيس خورد، آب آن را خالي كنيد.
بلغور پخته را با چنگال هم بزنيد تا از هم باز شود.
سپس نخود پخته، سبزيجات معطر، فلفل و پياز و ادويهها را داخل ظرف سالاد بريزيد و بلغور را به آن افزوده و هم بزنيد.
ليمو را برش زده، آب آن را بگيريد و با روغنزيتون روي سالاد بريزيد.
سالاد آماده شده را مزه كنيد و در صورت نياز، نمك و فلفل بيشتري به آن بزنيد. اين سالاد را ميتوان همراه با حمص و يا ساندويچ فلافل مصرف كرد.
همچنين بخوانيد:
سالاد سبزيجات كبابي ؛ با طعم سس سير
خوراك لوبيا سفيد و سبزيجات با نيمرو
سالاد ماكاروني ؛ يك پيش غذاي كامل(+ويدئو)
انواع سوپ هاي رژيمي (بخش دوم)
سالاد رژيمي قارچ و سبزيجات(+ويدئو)