خورشت سيرابيج گيلاني
خورشت سيرابيج يا سيراويج با برگ سير خردشده، تخممرغ، نمك، فلفل و ادويه درست ميشود و طرز تهيۀ بسيار راحتي دارد.
هر شهر و هر استاني براي خود نشانههايي دارد؛ بهطوري كه شناسنامۀ آن شهر محسوب ميشوند. از صنايعدستي گرفته تا مكانهاي گردشگري و غذاهاي محلي! غذاهاي گيلاني نيازي به تعريف ندارند. خورشت سيرابيج يكي از غذاهاي گيلاني است كه مواد سادهاي دارد و خيلي سريع و آسان ميتوان آن را درست كرد. براي درست كردن اين خورشت فقط نيم ساعت زمان لازم است.
مواد لازم:
برگ سير: 3 دسته
تخممرغ: 3 عدد
روغن به ميزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه:
برگهاي سير را با چاقوي تيز روي تخته خرد كنيد. سعي كنيد برگهاي سير را يكنواخت خرد كنيد تا خورشت ظاهر بهتري داشته باشد.
پس از خرد شدن آنها را بشوييد و در آبكش بريزيد تا آب اضافي آن كاملاً گرفته شود. اگر برگهاي سير آب داشته باشند، ليز و لزج ميشوند و طعم و ظاهر خورشت را خراب ميكنند.
در يك تابه برگهاي سير را با مقدار كمي روغن تفت دهيد. دقت كنيد فقط آنها را تفت دهيد، نيازي به سرخ شدن نيست.
سپس زردچوبه را به تابه بيفزاييد و تفت دهيد تا برگهاي سير كمي رنگ بگيرند. نمك و فلفل را هم اضافه كنيد.
توجه داشته باشيد كه اضافه كردن فلفل بستگي به ذائقه دارد. اما پيشنهاد ميشود حتماً از فلفل استفاده كنيد، چون طعم خورشت را بهتر و لذيذتر ميكند.
پس از اينكه برگهاي سير را با ادويهها خوب تفت داديد، تخممرغ ها را افزوده و بلافاصله هم بزنيد. مراقب باشيد تخممرغها نپزند.
وقتي تخممرغها به خورد سير رفت، خورشت آماده است. آن را در ظرف مناسبي كشيده و با نان محلي يا كتۀ زعفراني سرو كنيد.
خورشت سيرابيج را ميتوانيد با انواع مخلفات گيلاني مانند كالكباب، سبزي محلي، سيرترشي، زيتون ساده و زيتون پرورده، باقالي يا اشپل ماهي ميل كنيد.
بهتر است پس از صرف اين خورشت از نبات، خرما يا كشمش استفاده شود.
همچنين بخوانيد:
خورشت بادمجان ؛ خوش طعم پر طرفدار
نان داغ ، كباب كوبيده داغ(+ويدئو)
كوكوي سه رنگ خورده ايد ؟
خورشت مرغ با سس آلبالو ، ترش و خوشمزه
خورشت قيمه بادمجان ؛ خوشمزه و كاملا ايراني(+ويدئو)