گراتن سيب زميني ؛ ساده و خوشمزه
گراتن سيب زميني از غذاهاي ساده و خوشمزه بهخصوص براي روزهايي است كه ايدۀ خاصي براي ناهار يا شام نداريد.
گراتن سيب زميني غذايي با ريشۀ فرانسوي است. گراتن يا گراتين در اصل به معناي رنده شده است كه احتمالاً به پنيرپيتزاي رنده شده و گاهي نان سوخاري رنده شده در اين غذا اشاره دارد. گراتن سيب زميني را هم با فر و هم بدون فر ميتوان تهيه كرد.
مواد لازم:
سيبزميني: 500 گرم
گوشت چرخكرده: ۲۰۰ گرم
قارچ: 500 گرم
فلفلدلمهاي: يك عدد
پياز: ۲ عدد
رب گوجهفرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
پنيرپيتزا به ميزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
سس بشامل به ميزان لازم
طرز تهيه سس بشامل:
سس بشامل يا همان سس سفيد يك سس خوشمره و كاربردي براي پخت انواع اسنك و انواع غذاهاي فستفودي مانند لازانيا است.
براي درست كردن سس بشامل يك قاشق كره و يك قاشق آرد سفيد را با هم تفت دهيد. يك ليوان شير به اين مواد اضافه كنيد تا سس به غلظت فرني برسد. سپس مقداري فلفل بيفزاييد.
طرز تهيه:
پيازها را نگيني خرد كرده و با روغن كمي تفت دهيد تا سبك و طلايي شود.
گوشت چرخكرده را به پياز افزوده، هم بزنيد تا رنگ گوشت برگردد و قهوهاي شود. نمك، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه كنيد و هم بزنيد.
قارچ را ورقهاي و فلفلدلمهاي را ريز خرد كنيد و به مواد بيفزاييد.
البته بهتر است قارچ را كمي در كره تفت دهيد و سپس به گوشت اضافه كنيد.
۲ قاشق غذاخوري رب گوجهفرنگي هم با مواد تفت دهيد ت سرخ شده و خامي رب گرفته شود.
در يك قابلمه آب را جوش بياوريد. در اين فاصله سيب زميني را پوست بگيريد و ورقهورقه كنيد. وقتي آب به جوش آمد، سيبزمينيها را در آن بريزيد و مقداري نمك اضافه كنيد.
بگذاريد سيبزمينيها نيمپز شوند. سپس آنها را آبكش كنيد.
يك ظرف پيركس يا هر ظرف ديگر مناسب فر انتخاب كنيد. كف و لبههاي ظرف را با سس بشامل آغشته كنيد. يك لايه سيبزميني كف ظرف بچينيد و روي آنها مقداري مايۀ گوشتي ريخته، با قاشق صاف و يكدست كنيد. روي گوشت مقداري پنير پيتزا و سس بشامل بريزيد و اين لايهها را به ترتيب تكرار كنيد تا به لايۀ آخر برسيد. لايۀ آخر بايد سيبزميني باشد. روي سيبزمينيها مقداري پنير پيتزا بپاشيد. فر را روشن كنيد و ظرف گراتن را ۳۰ دقيقه در طبقۀ وسط بگذاريد. در پايان گريل را روشن كنيد تا پنير پيتزا طلايي شود.
نكته:
اگر فر نداريد، ميتوانيد گراتن سيب زميني را در تابه درست كنيد. براي اين كار تمام مواد را به همان ترتيب گفته شده در تابه بچينيد. ۳۰ تا ۴۰ دقيقه گراتن سيب زميني را روي حرارت ملايم با در بسته بگذاريد. در پايان ميتوانيد روي گراتن مقداري پنير پارمسان، آويشن، فلفلسياه يا هر ادويۀ ديگري كه ميپسنديد، بريزيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه برياني مرغ كويتي
تارت راتاتويي ، غذاي فرانسوي رژيمي
پنير محلي فارمر را مي شناسيد؟
فرنچ تست ؛ صبحانه فرانسوي
طرز تهيه چيكن استروگانف روسي