دونات ؛ کلوچه مدرن!
دونات درواقع نوعی کلوچه است که انواع مختلفی دارد و با مواد گوناگونی میتوان آن را پر کرد.
دونات نوعی شیرینی یا کلوچه است که در تمام کشورهای دنیا درست میشود و بسیار متنوع است. این شیرینی خوشمزه بهقدری محبوب است که در تقویم روزی به نام آن ثبت شده و روز جهانی دونات داریم.
مواد لازم:
آرد: دو و نیم پیمانه
خمیرمایه: یک و نیم قاشق غذاخوری
شکر: دوسوم پیمانه
شیر: یک پیمانه
کره: 100 گرم
تخممرغ: یک عدد
نمک: یکسوم قاشق چایخوری
وانیل به میزان لازم
روغن مایع سرخ کردنی به میزان لازم
طرز تهیه:
کره، شیر و تخممرغ را از یخچال بیرون میگذاریم تا با محیط همدما شوند.
وقتی شیر کمی ولرم شد، آن را در ظرف مناسبی ریخته و یک قاشق شکر درآن حل میکنیم. خمیرمایه را روی آن پاشیده و با قاشق یک دور آن را هم میزنیم. ظرف را در گوشهای میگذاریم. نیازی به پوشاندن ظرف نیست. پس از چند دقیقه خمیرمایه کف میکند.
آرد را الک میکنیم. در ظرفی شکر، کره، وانیل، نمک و تخممرغ را با هم مخلوط کرده و هم میزنیم. وقتی مواد یکدست شدند، شیر و خمیرمایه را به آنها اضافه میکنیم.
آرد را کمکم به مواد میافزاییم. اگر خمیر هنوز به دست میچسبید، مقداری آرد اضافه کنید. آرد زیاد خمیر را سفت میکند.
خمیر را ورز میدهیم تا یکدست شود. سپس آن را در یک کاسۀ چرب دردار در محیط آشپزخانه میگذاریم تا حجمش دو برابر شود.
سینی مناسبی را آردپاشی میکنیم. خمیر را به چونههای 40 گرمی تقسیم کرده و روی سینی با فاصله از هم میگذاریم. روی چونهها را با پارچه پوشانده، حدود 45 دقیقه زمان میدهیم تا حجم آنها زیاد شود.سپس با قالب دونات قالب میزنیم.
در تابۀ گودی مقداری روغن مایع سرخکردنی میریزیم. روغن باید بهقدری باشد که دونات در آن شناور شود. دو طرف دوناتها را در روغن سرخ میکنیم. حرارت نباید زیاد باشد تا دوناتها خوب مغزپخت شوند.
اگر دونات شکلاتی دوست دارید، به روش بنماری (حرارت غیرمستقیم) کمی شکلات آب کنید و روی آنها بریزید.
اگر هم دونات شکری دوست دارید، بلافاصله پس از سرخ شدن و در حالی که دونات هنوز داغ است، روی آن مقداری شکر بپاشید.
همچنین بخوانید:
صبحانه ای مقوی با نان موز
دورهمی خانوادگی با چای و شیرینی کشمشی
نان ذرت خانگی بدون فر