خوراک لوبیا و قارچ ؛ عصرانه گرم و مطبوع
خوراک لوبیا یکی از غذاهای ایرانی پرطرفدار است که بهتنهایی یا با مواد دیگر طبخ میشود.
خوراک لوبیا یک خوراک خوشمزۀ ایرانی است که بیشتر بهعنوان عصرانه یا شام مصرف میشود. این خوراک معمولاً در فصل پاییز و زمستان درست شده و بسیار پرانرژی است. خوراک لوبیا با قارچ غذایی لذیذ و مفید است.
مواد لازم:
لوبیاچیتی: 2 پیمانه
پیاز: یک عدد
سیبزمینی: یک عدد
قارچ: 8 عدد
گلپر، نمک و فلفل به میزان لازم
رب گوجهفرنگی به میزان لازم
برای هر نفر نصف پیمانه لوبیا در نظر بگیرید.
طرز تهیه:
لوبیا را تمیز بشویید و یک روز در آب خیس کنید. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث میشود هم نفخ لوبیا از بین برود و هم رنگ خوراک تیره نشده و لوبیا غلیظ و لعابدار شود.
سپس لوبیا را آبکش کنید و کنار بگذارید.
پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن در قابلمه تفت دهید. وقتی پیاز نرم و سبک شد، لوبیای آبکش شده را به آن افزوده و تفت دهید. سپس در قابلمه آب بریزید.
دقت کنید مقدار آب زیاد نباشد. مثلاً اگر خوراک را برای 2 نفر درست میکنید، 3 لیوان آب بریزید.
سیبزمینی را نگینی و قارچ را ورقهای خرد کرده و در قابلمه بریزید.
وقتی مغز لوبیا پخت، مقدار کمی رب گوجهفرنگی در قابلمه بریزید. سپس حرارت را کم کنید تا خوراک جا بیفتد.
در اواخر پخت، مقداری گلپر، نمک و فلفل بنا به سلیقه و ذائقه به خوراک بیفزایید. اگر طعم گلپر را دوست ندارید، میتوانید از آن استفاده نکنید.
وقتی خوراک نه شل بود و نه سفت، جا افتاده و آمادۀ سرو است.
در صورت تمایل میتوانید از عصارۀ قلم یا گوشت استفاده کنید تا خوراک مغذیتری داشته باشید. به این نکته دقت کنید که خوراک لوبیا پس از سرد شدن سفتتر میشود. پس بهتر است کمی آبکیتر از روی حرارت بردارید.
میتوانید مقداری قارچ خرد شده با کمی روغن و آبلیمو تفت دهید و برای تزیین روی خوراک استفاده کنید.