دمپختک ؛ ایرانی اصیل و سنتی
دمپختک یا دمی باقالی از غذاهای سنتی ایرانی است که در عین سادگی، عطر و طعم خوبی دارد.
دمپختک یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که با برنج و باقالی زرد درست میشود. دمپختک مناسب مجالس و مهمانیهای رسمی نیست، ولی غذای مطلوبی برای جمعهای خانوادگی است.
مواد لازم:
برنج: 3 پیمانه
باقالی زرد (لپه باقالی): یکونیم پیمانه
پیاز: 3 عدد
کره: 100 گرم
نمک و زرچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
باقالی و برنج را 3 تا 4 ساعت خیس میکنیم.
کره را با مقداری روغن در تابه میریزیم. برای این از کره استفاده میکنیم که دمپختک طعم بهتری بگیرد.
پیاز را نگینی خرد کرده و با کره و روغن تفت میدهیم تا یکدست طلایی شود. وقتی پیاز طلایی شد، به آن زردچوبه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
باقالی خیس خورده را آبکش میکنیم. آن را به پیاز افزوده و دوباره تفت میدهیم. به باقالی یک پیمانه آب اضافه میکنیم تا کمی بپزد و آب آن کشیده شود.
3 پیمانه برنج را با 4 پیمانه آب و کمی نمک روی شعله میگذاریم تا جوش بیاید و قد بکشد. وقتی آب جذب برنج شد، آن را با باقالی مخلوط میکنیم.
کف قابلمه را چرب کرده و مخلوط را در آن میریزیم. پس از اینکه بخار کرد، دمکنی میگذاریم. پس از 40 دقیقه دمپختک آماده است. میتوان در کنار آن نیمرو هم سرو کرد.
دمپختک را با سالاد شیرازی و انواع ترشی میل کنید و از آن لذت ببرید.
نکاتی برای طبخ بهتر دمپختک
علت اضافه کردن روغن به کره، برای جلوگیری از سوختن کره است.
مقدار زردچوبه این غذا باید بیشتر از حالت عادی باشد. چون کل برنج با آن رنگ میگیرد.
باقالی را قبل از پخت برای این تفت میدهیم که وا نرود.
باقالی زرد یا همان باقالی دمپختک خیلی سریع میپزد. پس بهتر است دقت کنیم زیاد نپزد تا له نشود.
نسبت برنج و باقالی همیشه باید 2 به 1 باشد.
مقدار آبی که برنج را با آن جوش میآوریم، همیشه باید یک پیمانه بیشتر از برنج باشد.
همچنین بخوانید:
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ
عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ
استانبولی پلو ؛ خوشمزه و رنگین
تهیه کباب بختیاری به روش خانگی