کتلت ؛ از این غذا اصلا” نمی شه گذشت!
کتلت یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که پرطرفدار است و معمولاً همۀ اعضای خانواده آن را دوست دارند.
درست کردن کتلت وقتگیر است و ریختوپاش زیاد دارد. اما وقتی بوی آن در خانه میپیچد، خستگی آدم درمیرود.
در این مطلب به طرز تهیۀ کتلت و نکاتی برای طعم بهتر آن پرداختهایم.
مواد لازم:
گوشت چرخکرده: 300 گرم
سیبزمینی: 4 عدد
تخممرغ: 2 عدد
پیاز: یک عدد
آرد سوخاری به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را رندۀ ریز کرده و آب آن را میگیریم.
سیبزمینیها را میپزیم و پس از سرد شدن رنده میکنیم. آنها را به پیاز میافزاییم.
گوشت چرخکرده، تخممرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه میکنیم. همۀ مواد را خوب ورز میدهیم. اگر مخلوط منسجم نبود، یک قاشق آرد سوخاری یا آرد نخودچی به آن بزنید. البته بهتر است از آرد سوخاری استفاده کنیم تا کتلت پوکتر شود.
یک گلوله از مواد برداشته، با دست به آن شکل میدهیم. پشت و روی کتلت را به آرد سوخاری آغشته میکنیم.
دو طرف کتلت را در روغن داغ سرخ میکنیم تا کاملاً مغزپخت و طلایی شود.
نکات طلایی پخت کتلت:
سیبزمینیها را میتوانید هم خام و هم پخته استفاده کنید. این به ذائقۀ شما بستگی دارد.
حتماً آب پیاز را پس از رنده شدن بگیرید. این کار از وا رفتن جلوگیری میکند.
بهتر است گوشت کم چرب باشد. مخلوط گوشت گوساله و گوسفند گزینۀ مناسبی است.
لازم نیست در تابه هنگام سرخ شدن بسته باشد، چون ممکن است کتلت حالت خمیری پیدا کند و نرم شود.
حتماَ کتلتها را پس از سرخ شدن روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آنها جذب دستمال شده و چرب نباشد.
همچنین بخوانید:
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش
کوفته برنجی اصیل ایرانی
طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل
خورشت کنگر ؛ بخورید و لنگر بیندازید!