ترشی بادمجان ، لذیذ و اشتهاآور
ترشی بادمجان یکی از بهترین چاشنیها است که به شیوههای گوناگونی درست میشود.
ترشی بادمجان خیلی راحت درست میشود و بسیار خوشخوراک است. علاوه بر آن سفره را هم زیبا میکند. بهتر است برای تهیۀ این چاشنی، از بادمجانهای قلمی و بدون تخم استفاده شود.
مواد اولیه:
بادمجان قلمی: یک کیلوگرم
سیر: ۴۰۰ گرم
سبزی ترشی: ۱۰۰ گرم
سبزی خشک معطر محلی: یک قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند به میزان دلخواه
سرکۀ قرمز به میزان لازم
نمک، سیاهدانه، گلپر، فلفل قرمز و سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
سر و ته بادمجانها را بگیرید و درشت خرد کنید.
سیرها را بکوبید تا له شوند. سبزی ترشی را خرد کنید.
بادمجانهای خرد شده را با کمی سرکه و نمک روی شعله بجوشانید تا نیمپز شوند. سپس آنها را آبکش کنید تا سرکۀ اضافی خارج شود.
وقتی بادمجانها خنک شدند، آنها را کمکم در شیشه بریزید. بین هر لایه کمی سیر له شده، سبزی خشک، سبزی ترشی و ادویهجات بگذارید. در لایۀ رویی هر شیشه فلفل تند خرد کنید. اینکه چقدر فلفل تند بریزید، به ذائقۀ شما بستگی دارد.
در آخر داخل شیشه سرکه بریزید و در آن را خوب ببندید و محکم کنید.
شیشه را یک هفته در جای خشک و خنک بگذارید. البته بعد از دو روز ترشی را چک کنید که سرکۀ آن کم نشده باشد. پس از یک هفته ترشی را در یخچال بگذارید. این ترشی هر چی بیشتر بماند، جاافتاده و خوشمزهتر میشود.
نکات تهیه ترشی بادمجان:
اگر میخواهید ترشی تندتر شود، در هر لایه فلفل سبز قلمی بریزید.
چوچاق یا زولنگ نوعی سبزی محلی شمالی است که بسیار معطر است. این سبزی را میتوانید از عطاریها بگیرید. در صورت امکان حتماً از چوچاق استفاده کنید.
دقت کنید بادمجانها در حین پختن له نشوند. پختن باید در حدی باشد که خامی بادمجان گرفته شود.
سبزی را کامل خشک کنید. آب باعث کپک زدن ترشی میشود.
در ترشی بادمجان از سرکۀ قرمز استفاده میکنیم تا خوشرنگ شود.
نمک مورد نیاز برای هر شیشۀ بزرگ نصف قاشق چایخوری است. زیاد نمک نریزید، چون هنگام پخت بادمجانها هم کمی نمک زدهایم.
در صورت تمایل از ادویۀ ترشی استفاده کنید. ادویۀ ترشی را میتوانید از عطاریها تهیه کنید.
همچنین بخوانید:
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش
ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس
کوفته برنجی اصیل ایرانی
طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل