خورشت لوبیا چیتی، غذایی آسان و مغذی برای روزهای سرد
این روزها استفاده از پروتئینهای گیاهی طرفداران خاص خود را در کل جهان دارد. لوبیا چیتی یکی از آن پروتئینهایی است که ویتامین و فیبر بالایی دارد.
خورشت لوبیا چیتی یکی از خورشتهای بسیار خوشمزه است که طعم و مزه فوقالعادهای دارد و مانند دیگر خورشتهای ایرانی هم با گوشت و هم مرغ تهیه و به همراه پلو سرو میشود. اگر از غذاهای تکراری و خورشتهای همیشگی خسته شدید و طرفدار خورشتهای جدید و خوشمزه هستید این دستور پخت فوقالعاده را حتما یکبار امتحان کنید. لوبیا چیتی سرشار از آهن و انواع ویتامینها است و برای درمان یبوست، کاهش کلسترول خون و پایین آوردن قند خون بسیار مناسب است. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت لوبیا چیتی
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
فلفل دلمه ۱ عدد
رب ۲ قاشق غذاخوری
لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم
آب لیموترش به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت لوبیا چیتی
مرحله اول
ابتدا لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را تعویض کنید تا هم راحتتر بپزد و هم نفخ آن گرفته شود. سپس آبکش کنید. البته میتوانید برای تسریع در این کار یک خیار را با پوست نصف کنید و روی لوبیا چیتی قرار دهید.
مرحله دوم
در ادامه پیازها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر ریخته و به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت خردشده را که بهتر است قیمهای خرد کنید به همراه پیاز و کمی فلفل سیاه و دارچین تفت دهید.
مرحله سوم
در ادامه فلفل دلمهای خردشده را اضافه کنید و به همراه گوشت تفت دهید تا کمی نرم شود. حالا رب را اضافه کنید و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و رب خوشرنگ شود و بعد لوبیا چیتی خیسخورده را اضافه کنید.
مرحله چهارم
بعد ۳/۴ پیمانه آب اضافه کنید. ابتدا حرارت را افزایش دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید. در قابلمه باز باشد. سپس در قابلمه را نیمهباز بگذارید و اجازه دهید خورشت با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه انتهایی کمی آب لیموترش به همراه نمک اضافه و چاشنیهای غذا را بالانس کنید. در انتها باید یک خورشت غلیظ و کمآب داشته باشید و به همراه برنج سرو کنید.
نکات مهم در تهیه خورشت لوبیا چیتی
میتوانید از مرغ نیز در تهیه این خورشت استفاده کنید.
آبلیمو را در انتها اضافه کنید تا رنگ خورشت را کم نکند.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه ماکارونی پنیری بدون فر را هم بخوانید.