خرما پلو غذای سنتی و خوشمزه اهوازی
خرما پلو یک غذای مجلسی اهوازی است که میتواند زینتبخش سفرههای مهمانی شما باشد. این غذا را در مدلهای مختلفی میتوان درست کرد.
خرما پلو یکی از انواع پلوهای ایرانی است که طعم و مزه بسیار خوبی دارد و هم با گوشت مرغ به صورت حلزونی و گوشت چرخکرده یا خورشتی تهیه میشود. در گذشته در بیشتر مناطق ایران این غذای خوشمزه تهیه میشده است. در قدیم خرما پلو با خرمای زرد و خشک تهیه میشد ولی شما میتوانید از هر نوع خرما دلخواه استفاده کنید و به همراه برنج ساده یا رشته پلو این غذا را درست کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خرما پلو را یاد بگیریم.
مواد لازم برای طرز تهیه خرما پلو
برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
خرما ۲۰۰ گرم
کشمش ۲ قاشق غذاخوری
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
زعفران دمکرده غلیظ به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خرما پلو
مرحله اول
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خوب بشویید و با کمی نمک خیس کنید، خرما را خوب بشویید و از وسط یک برش بزنید و هسته خرما را جدا کنید. سپس کمی کره را داخل تابه بریزید و خرما را داخل تابه تفت بدهید.
مرحله دوم
پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس داخل روغن کمی تفت دهید تا سبک شود. سینه مرغ بدون استخوان را خرد کنید و بشویید. به همراه پیاز و ادویهها و کمی نمک و زعفران اضافه کنید و تفت دهید تا مرغها خوب سرخ شوند. اگر تکههای مرغ شما کمی درشتتر بود میتوانید کمی آب اضافه کنید و بگذارید تا کاملا بپزد.
مرحله سوم
حالا باید برنج را آماده کنید، داخل قابلمه آب بریزید تا به جوش بیاید. سپس برنج را داخل آب جوش ریخته و بگذارید تا نرم شود. بعد آن را آبکش کنید و کف قابلمه تهدیگ دلخواه قرار دهید و بگذارید تا برنج دم بکشد.
مرحله آخر از طرز تهیه خرما پلو
در ادامه وقتی برنج در حال دم کشیدن است، کشمشها را بشویید و به همراه کمی کره تفت دهید تا پفکی شوند. زرشکها را نیز با کره تفت دهید تا پف کنند. بعد از دم کشیدن برنج تکههای مرغ و کشمش و خرما و زرشک و پیازداغ را به ترتیب روی برنج بریزید و تزئین کنید.
نکات مهم
میتوانید به جای مرغ از گوشت قلقلی یا گوشت چرخکرده استفاده کنید.
خرما طبع گرمی دارد، پس طبع سردی برنج را میگیرد و میتوانید با خیال راحت این پلو را میل کنید.
میتوانید از انواع خلال مانند بادام و پسته نیز در تهیه این پلو استفاده نمایید.
پیشنهاد مطالعه: آبگوشت کلم قمری غذای اصیل همدانی را بخوانید.