حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ
حلیم صبحانهای دلچسب برای دورهمیهای دوستانه و خانوادگی است.
حلیم یکی از پرطرفدارترین و مقویترین غذاهای ایرانی و از جمله صبحانههای محبوب است.
اصلیترین دستور پخت حلیم با گوشت گوسفند است. اما پخت آن با گوشت بوقلمون و مرغ هم طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم:
گندم پوست کنده: ۴۰۰ گرم
گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
زردچوبه و نمک به میزان لازم
روغن و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه:
گندمها را از شب قبل در آب خیس کنید. گوشت را با پیاز، کمی زردچوبه و آب، روی شعلۀ ملایم قرار دهید تا خوب بپزد. گندم خیسخورده را در یک قابلمۀ جداگانه با یک لیتر آب روی شعلۀ ملایم بپزید.
گندمها پس از پخت باید به صورت یک مایۀ نسبتاً غلیظ دربیایند و به اصطلاح شیرۀ گندمها کشیده شود. حالا گوشت پخته شده را ریشریش کرده و به گندمهای پخته شده اضافه کنید.
مخلوط گوشت و گندم را روی شعلۀ ملایم به قدری بپزید تا غلیظ شود و جا بیفتد. مقداری نمک به مواد بیفزایید. در حین پخت، مرتب گوشت و گندم را هم بزنید تا هم به ته قابلمه نچسبد و هم حلیم کشدار شود.
در آخر مخلوط گوشت و گندم را با گوشتکوب بکوبید تا غلظت آن بیشتر شود و حسابی جا بیفتد.
حلیم را برخی با شکر و دارچین و بعضی هم با نمک میل میکنند.
برای روغن حلیم از روغن مایع، جامد، روغن حیوانی و کره میتوانید استفاده کنید. بهتر است روغن را کمی داغ کرده و موقع سرو به اندازۀ یک قاشق غذاخوری روی هر کاسه بریزید.
نکات مهم:
یکی از مهمترین ویژگیهای یک حلیم خوشمزه و باکیفیت، کشدار بودن آن است. برای این منظور از گوشت قرمز با استخوان به صورت درسته استفاده کنید. یعنی گوشت حلیم را نباید خرد کرد و زمانی که گوشت پخت، استخوان را جدا کنید. گوشت را بههیچوجه چرخ یا در غذاساز میکس نکنید. هرچه بیشتر حلیم را بکوبید، بیشتر کش میآید.
اضافه کردن شیر به حلیم، یک فوت آشپزی است. پس از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت، در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است، میتوانید مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
هرچقدر حلیم بیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد، هم خوشمزهتر میشود و هم هنگام سرو، ظاهر زیباتری دارد.
همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
آلبالو پلو با گوشت قلقلی
آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده