کوکو سبزی ، سرسبزی سفره ایرانی
کوکو سبزی غذای ساده و سبکی است که طعم و عطر خوبی دارد.
کوکو سبزی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین کوکوهای ایرانی است. این کوکوی خوشمزه از سبزیجات معطر تهیه میشود. در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی کشور، برای تهیۀ آن از سبزیجات محلی هم استفاده میکنند.
مواد لازم:
تخممرغ: ۲ تا ۳ عدد
گردو: ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
سبزی کوکو: ۵۰۰ گرم
زرشک: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
سبزی کوکو را پس از شستن، ساطوری خرد کنید.
تابهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید. وقتی روغن کمی داغ شد، سبزی را تفت دهید تا کمی سرخ شده و آب آن تبخیر شود.
هرچقدر سبزی را بیشتر تفت دهید، کوکو تیرهتر میشود. پس از اینکه سبزی را به میزان دلخواه تفت دادید، آن را از تابه بیرون بیاورید تا کمی خنک شود.
تخممرغها را در کاسهای بشکنید. مقداری نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه به تخممرغها افزوده، خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
کوکو سبزی ساده زرشک و گردو ندارد. ولی اگر میخواهید یک کوکوی مجلسی و خاص تهیه کنید، حتماً از گردو و زرشک استفاده کنید. مغز گردوها را خرد کرده و با زرشک به تخممرغها بیفزایید.
پس از اینکه سبزی خنک شد، آن را به تخممرغ ها اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. بعد از اینکه مایۀ کوکو آماده شد، آن را سرخ کنید.
مقداری روغن مایع در تابه بریزید تا داغ شود. سپس مایۀ کوکو را در تابه بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید؛ به صورتی که در تمام قسمتهای تابه با ضخامت یکسان و یک اندازه پخش شود.
پس از اینکه قسمت زیر کوکو سرخ شد، آن را به ۴ قسمت تقسیم کرده و به آرامی برگردانید. وقتی سمت دیگر هم سرخ شد، آن را در ظرف بکشید و با خیارشور، گوجهفرنگی خرد شده و نان، سرو کنید.
همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
آلبالو پلو با گوشت قلقلی
حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ
ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس