وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

کوفته تبریزی ، اصیل و بی نظیر

10 تیر 1398 توسط delta mod

کوفته تبریزی از غذاهای خوش‌مزۀ خطۀ آذربایجان است. محبوبیت این غذا تنها محدود به این منطقه نیست و مردم بقیۀ مناطق کشور هم آن را درست می‎کنند.

 

​


کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز است. این کوفتۀ خوش‌مزه به دلیل طعم و مزۀ بی‌نظیری که دارد، تقریباً در تمام شهرهای ایران طبخ می‌شود.

مواد لازم:
پیاز: یک عدد
لپه: یک لیوان
برنج: یک لیوان
تخم‌مرغ: ۲ عدد
تره و مرزه به مقدار لازم
زعفران: یک قاشق غذاخوری
پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ‌کرده: یک کیلوگرم
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
سبزی کوفته: نیم کیلوگرم
آلو، زرشک و گردو به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ آب‌پز: به تعداد کوفته‌ها
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
 

​


لپه را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می‌کنیم. با این کار نفخ لپه از بین می‌رود. لپه را در قابلمه‌ا‌ی کوچک نیم‌پز می‌کنیم. سپس آن را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم. در قابلمه‌ای دیگر، آب را جوش آورده و برنج را در آن می‌ریزیم. پس از این‎که برنج کمی دندان‎گیر شد، آن را آبکش می‌کنیم. لپه و برنج نیم‌پز را با گوشت‌کوب می‌زنیم تا نیم‌کوب شوند. دقت کنید این مواد له نشوند.

در قابلمه‌ای آب می‌ریزیم و تخم‌مرغ‌ها را در کیسه فریزر گذاشته، گره می‌زنیم و داخل آب قرار می‌دهیم تا کاملاً پخته و آب‌پز شوند. پوست آن‌ها را می‎گیریم.

پیاز داغ، رب‌ گوجه‌فرنگی، مرزه، تره، دارچین، نمک و فلفل را داخل قابلمه گذاشته روی آن‌ها آب می‌ریزیم تا جوش بیاید. سپس شعله را کم می‌کنیم تا سس به آرامی آماده شود.

پیاز را ریز رنده کرده، آب آن را می‌گیریم و با گوشت مخلوط می‌کنیم. فلفل، نمک، آرد نخودچی و زردچوبه را روی مواد می‌ریزیم و خوب ورز می‌دهیم. سبزی کوفته، لپه و برنج نیم‌کوب شده را هم افزوده، مجدداً  ورز می‌دهیم. در آخر تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای می‌شکنیم و اضافه می‌کنیم.

به اندازۀ یک لیموی بزرگ از مایۀ کوفته بر می‌داریم. یک دایره با کف دو دست درست کرده، وسط آن را گود می‌کنیم. یک عدد تخم‌مرغ کامل، آلو، گردو و زرشک داخل آن می‌گذاریم و آن را گرد می‌کنیم.

کوفته تبریزی‌ها را در قابلمۀ سس می‌چینیم. حرارت را ملایم می‌کنیم. از ابتدا تا انتهای پخت، در قابلمه را نصفه می‌گذاریم. حدوداً پس از یک ساعت، غذا آماده است. کوفته‌های آماده شده را در ظرف می‌کشیم و با زرشک و گردو تزیین می‌کنیم.

نکات پخت کوفته تبریزی:
 

​


هر کدام از مواد را که دوست نداشتید، می‌توانید از داخل کوفته حذف کنید.

کوفته‌ها را در سس در حال جوشیدن نگذارید، چون اگر در این حالت کوفته‌ها را در آن بگذاریم، ممکن است از هم باز شوند.

پس از گذشت نیم ساعت از زمانی که کوفته‌ها را در سس چیدیم، آن‌ها را آرام جابه‌جا می‌کنیم و برمی‌گردانیم.

همچنین بخوانید:
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

کشک بادمجان مجلسی

کله جوش سنتی اصفهان

آش گوجه فرنگی تبریز

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس