کله پاچه، صبحانه زمستانی بینظیر
کله پاچه یکی از قدیمیترین غذاهای ایرانی است که به طور معمول برای صبحانه تهیه میشود. البته باید از شب قبل آن را بار بگذاریم تا بتوانیم به عنوان صبحانه سرو کنیم.
نیاز نیست تا از کله پاچه تعریف بیشتری بکنیم. کله پاچه یک غذای پر کالری اما فوقالعاده لذیذ و خوشمزه است که اصولی برای درست کردن دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا روش درست طرز تهیه کله پاچه را یاد بگیرید.
مواد لازم
کله پاچه گوسفند ۱ دست
نخود ۱۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد درشت
زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
آب ۱ لیتر یا بیشتر
سیر ۴ تا ۵ حبه
طرز تهیه کله پاچه
مرحله اول
نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض نمایید تا هم نفخ آن را بگیرد و هم زودتر بپزد.
مرحله دوم
برای پختن کله پاچه باید کله و پاچه را با هم پخت. برای شروع پخت، ابتدا به اندازهای که آب روی کله پاچه را بگیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
وقتی که آب جوش آمد روی آب را کفهای قهوهای پر میکند که بهتر است این آب را یک بار خالی کنید و مجددا آب داخل قابلمه بریزید تا به این شکل آب شفاف و روشنی داشته باشید.
سعی کنید به اندازهای که نصف کله در زیر آب قرار گیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا مجددا به جوش بیاید.
مرحله سوم
بعد پیازها را ۴ قاچ برش دهید و به همراه زردچوبه و سیر داخل آب کله پاچه بریزید. نخودهای خیس خوردهشده را هم داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را محکم ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه با حرارت خیلی ملایم به آرامی بپزد. در دقیقههای پایانی پخت کله پاچه میتوانید نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هنگام سرو از نارنج یا لیمو ترش تازه استفاده کنید.
نکاتی برای خوشمزگی طرز تهیه کله پاچه
کله پاچه را میتوانید به صورت کامل استفاده نمایید و یا گوشت آن را جدا سرو کنید.
نخود، آب کله پاچه را پر لعاب و خوشمزهتر میکند و بوی بد کله پاچه را از بین میبرد، ولی ریختن آن اختیاری است.
اگر دوست داشته باشید میتوانید لیموعمانی را در آخر پخت به کله پاچه اضافه کنید.
نمک باعث دیرپز شدن کله پاچه میشود به همین دلیل باید آن را در یک ساعت آخر پخت اضافه کرد.
دارچین هم طعم کله پاچه را تغییر میدهد و میتوانید موقع خوردن کله پاچه مقداری به آن اضافه کنید.
پیشنهاد مطالعه: روشهایی برای کپک نزدن رب گوجه فرنگی را در مجله بخوانید.