چنگمال ؛ شیرینی کرمانی خوشمزه
چنگمال یکی از دسرها و شیرینیهای کرمان است که خاصیت زیادی دارد و بسیار مغذی است.
چنگمال یکی از دسرهای خوشمزهای است که در کرمان تهیه میشود و درواقع دسر سنتی این استان است. این شیرینی از خرما، نان سنتی و روغن حیوانی تشکیل شده است. مهمترین مادۀ این شیرینی خرما است.
همانطور که میدانید خرما دارای خواص زیادی است. مصرف خرما از ضعف، سستی و بیحالی جلوگیری میکند. خرما منبع بسیار خوبی برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز بدن است. یکی از مهمترین خواص خرماخونسازی است. خرما غنی از آهن، فولات و اسید فولیک است و درمان مناسبی برای کم خونی ناشی از فقر آهن است. خوردن خرما برای همۀ افراد بهویژه زنان باردار به دلیل اینکه سرشار از فولیک اسید است توصیه میشود.
مواد لازم:
کره یا روغن حیوانی: ۵ قاشق غذاخوری
خرما (بدون هسته): یک کیلو
نان خشک: یک عدد
کنجد: یکچهارم لیوان
تخم گشنیز: یکچهارم لیوان
دارچین: یک قاشق مرباخوری
گردو: 500 گرم
زیرۀ سیاه و زیرۀ سبز به میزان لازم
طرز تهیه:
در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید تا داغ شود.
هستههای خرما را درآورید و در تابه تفت دهید.
گردوها را ریز خرد کنید. درحین تفت دادن خرما، گردوهای خرد شده را هم را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند.
سپس زیرۀ سیاه، زیرۀ سبز، کنجد، تخم گشنیز و دارچین را با نان خشک خرد شده به خرما ها اضافه کرده، مواد را هم بزنید تا روغن به خورد نانها برود.
در این مرحله تابه را از روی شعله بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپکهای کوچک در بیاورید.
در صورت تمایل میتوانید کمی تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنکتر شود.
روی توپکها کمی نارگیل یا پودر پسته بریزید و دسر را در ظرف موردنظر سرو کنید.
همچنین بخوانید:
پنکیک کدو حلوایی ؛ صبحانه پرانرژی
ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی
کیک اسفنجی ، ساده و خوشمزه
کیک زبرا ، عصرانه تابستانی
با ژله تزریقی مهمانان خود را شگفت زده کنید !