نون خامه ای ؛ خانگی اما به شیوه قنادی ها
نون خامه ای یکی از شیرینیهای پرطرفدار است که تهیۀ آن در خانه لطف خاصی دارد.
نون خامهای از شیرینیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که در اندازههای گوناگون تهیه میشود. در این مطلب با روش پخت این شیرینی لذیذ در خانه آشنا میشوید که بسیار هیجانانگیز و لذتبخش است.
مواد لازم:
آب: یک لیوان
کره: ۵۰ گرم
تخممرغ: ۴ عدد
آرد گندم: ۲۰۰ گرم
وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
خامۀ قنادی: 250 گرم
شکر: یکچهارم قاشق چایخوری
بیکینگپودر: یکچهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
کره را از یخچال بیرون میآوریم تا با دمای محیط نرم شود.
در قابلمهای یک لیوان آب با کره میریزیم و آن را روی شعله میگذاریم.
وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، آرد الک شده را افزوده و حرارت را کم می کنیم.
مواد را خوب مخلوط کرده تا شبیه خمیر شده و کمکم از قابلمه جدا شود.
میان خمیر را با قاشق باز و دوباره جمع میکنیم. این کار را چند بار انجام میدهیم تا اگر هنوز آب اضافه دارد، از بین برود.
قابلمه را از روی شعله برداشته و خمیر را در کاسهای بزرگ میگذاریم.
وقتی خمیر کمی خنک شد، تخممرغها را دانهدانه در خمیر میشکنیم و با همزن برقی میزنیم.
وقتی شروع به هم زدن میکنیم، خمیر تکهتکه میشود. به هم زدن ادامه میدهیم تا خمیر نرم و یکدست شود.
سپس بیکینگپودر و وانیل را با هم مخلوط کرد و به خمیر میافزاییم. دوباره با همزن مواد را مخلوط میکنیم تا منسجم شوند.
در سینی فر کاغذ روغنی میگذاریم.
خمیر را در قیف میریزیم و روی کاغذ روغنی با ماسوره، شکوفه میزنیم. باید دقت کنیم که شکوفهها را با فاصله بزنیم، چون نانها پف میکنند. سپس سینی را در فر که از قبل گرم شده، قرار میدهیم.
پس از حدود 30 دقیقه وقتی رنگ نون خامهای طلایی شد، سینی را از فر بیرون میآوریم تا شیرینی خنک شود.
با چاقو یک برش کوچک ته نون خامهای ها میزنیم و خامۀ فرم گرفته را در آنها میریزیم. نانها را ۲ ساعت در یخچال میگذاریم تا کمی نرم شوند. سپس آنها را در ظرف سرو میچینیم.
همچنین بخوانید:
پای هلو ؛ دلچسب تابستانی
شیرینی گردویی ؛ مطبوع و مطلوب
شیرینی خانگی ؛ هم کره ای هم مربایی