آش دوغ اردبیل ؛ سبک و ساده
آش دوغ غذایی سبک و مفید است که اصالت آن به اردبیل برمیگردد.
آش دوغ یکی از آشهای سنتی و اصیل ایرانی است که با دوغ و ماست تهیه میشود و فوقالعاده لذیذ و خوشمزه است. چون این آش معمولاً به رنگ سفید سرو میشود، بهتر است در آن از زردچوبه استفاده نشود. آش دوغ را میتوان با کوفته قلقلی هم سرو کرد.
مواد لازم:
دوغ: ۲ لیتر
ماست: ۲ لیتر
تخممرغ: یک عدد
برنج: یک پیمانه
نخود: دوسوم پیمانه
تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
نمک وفلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
نخود را از قبل چند ساعت خیس میکنیم تا نفخ آن از بین برود و زودتر پخته شود. سپس آن را با مقدار کافی آب میپزیم.
نکتۀ مهم برای تهیۀ آش دوغ این است که مراقب باشیم دوغ و ماست در حین پخت نبرد. برای همین در ابتدا ماست را با همزن میزنیم تا باز و یکنواخت شود.
سپس دوغ را به ماست افزوده و دوباره با همزن میزنیم تا مخلوط یکنواخت و منسجم شود.
تخممرغ را در مخلوط ریخته و باز با همزن میزنیم تا تخممرغ کاملاً حل شود. تخممرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکند.
مایۀ آش را روی حرارت زیاد میگذاریم. برنج را شسته و به مایه اضافه میکنیم. مواد را مدام هم میزنیم تا ماست و دوغ نبرند.
سبزی را پس از شستن خرد میکنیم، بهطوریکه نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد.
وقتی مایه به جوش آمد و شروع به قلقل زدن کرد، سبزی خرد شده را به آش میافزاییم. حرارت را کمی پایین میآوریم تا آش ته نگیرد.
وقتی سبزی آش پخت، نخود پخته شده را اضافه کرده و به مقدار کافی نمک و فلفل میزنیم. سپس صبر میکنیم تا آش جا بیفتد.
اگر دوست دارید آش دوغ کوفته قلقلی داشته باشد، میتوانید کوفتهها را با ترکیب گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده سرخ و در انتها با آش سرو کنید.
همچنین بخوانید:
کباب چنجه ، ترد و آبدار
شیرین پلو ، غذای مجلسی ایرانی(+ویدئو)