نان داغ ، کباب کوبیده داغ
کباب کوبیده از کبابهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. این کباب پرمصرفترین کباب در بین ایرانیها است.
کباب کوبیده مانند خورشت قورمه سبزی از غذاهایی است که کمتر کسی آن را دوست ندارد. درست کردنکباب کوبیده نرم و آبدار در منزل به روش حرفهای، شبیه آنچه کبابزنهای ماهر در کبابیها و رستورانها درست میکنند، کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن فوت و فنها و نکات مهم و طلایی، میتوانید یک کبابکوبیده خانگی حرفهای و سنتی درست کنید.
مواد لازم:
گوشت چرخکرده مخلوط: یک کیلوگرم
پیاز: ۵ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران در صورت تمایل
طرز تهیه:
گوشت کباب کوبیده بهتر است مخلوط گوسفند و گوساله شامل سردست یا ران گوساله و قلوهگاه گوسفند باشد.
گوشت چرخکرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید و کمی نمک به آن بزنید. آن را خوب ورز دهید. میتوانید فلفل و زعفران هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود.
پیازها را ریز رنده کنید. پس از رنده کردن آب آنها را بگیرید. گرفتن آب پیاز باعث میشود کباب روی سیخ وا نرود. پیازها را به گوشت اضافه کرده و حسابی وزر دهید. هرچه گوشت و پیاز را بیشتر ورز دهید، کباب تردتر میشود. برای اینکه رنگ گوشت تغییر نکند و سیاه نشود، روی گوشت یک کیسۀ پلاستیکی بکشید. آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا به اصطلاح بیات شود.
به اندازۀ یک پرتقال از گوشت بردارید. آن را دوباره کمی به شکل بیضی ورز دهید. دست را با کمی آب مرطوب کنید و هر تکهای که ورز دادید، به سیخ بکشید. پس از اینکه گوشت را روی سیخ پهن کردید، با دو انگشت اشاره و شصت، بهآرامی روی گوشت فشارهای کوچک بیاورید تا کباب حالت بگیرد.
سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید تا موقع کشید کباب، راحت از سیخ جدا شود.
کبابها را ابتدا روی حرارت خیلی تند بگذارید. وقتی گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، حرارت را ملایم کنید.
نکات کباب کوبیده حرفه ای:
برای اینکه کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید، حتماً از گوشت چرخکردۀ مخلوط به نسبت دوسوم گوشت گوسفند و یکسوم گوشت گوساله استفاده کنید.
گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هرچه گوشت بیشتر چرخ شود، کبابها یکدستتر میشود و از روی سیخ نمیریزد.
گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز دهید. ورز دادن زیاد باعث میشود کباب کوبیده روی آتش وا نرود و نریزد.
اگر میخواهید کبابها روی آتش وا نرود و سیخ را ول نکند، سیخها را یک ساعت در یخچال بگذارید.
قبل از به سیخ کشیدن گوشت، کمی سیخ را با آب تر کنید.
به مایۀ کباب کوبیده جوش شیرین و زردچوبه اضافه نکنید. جوششیرین طعم تلخی به کباب میدهد.
اضافه کردن آرد، آرد سوخاری یا نان خشک ریز شده، طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین میبرد.
همچنین بخوانید:
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش
شیرینی نخودچی ، یادآور خاطرات عید
ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس
کوکو سبزی ، سرسبزی سفره ایرانی