لوبیا کباب رشتی، صبحانه محبوب گیلانیها
در مورد این خوراک خوشمزه در کتابهای تاریخ گیلان بسیار صحبت شده است و گفته میشود که در روزگاران قدیم به دلیل ارزانی لوبیا و جهت استفاده از تکههای چرب باقیمانده از گوشت، این غذا با هزینه کمی قابل تهیه بوده است.
لوبیا کباب معمولا به عنوان صبحانه در قهوه خانههای سنتی رشت سرو میشود. البته این غذا را در وعدههای مختلف روز هم میتوان میل کرد. هر دو جزء تشکیل دهنده این غذا یعنی کباب و خوراک لوبیا به صورت جداگانه آماده میشوند. سپس در هنگام سرو، تکههای گوشت کباب شده به خوراک لوبیا اضافه میشوند. با طرز تهیه صبحانه محبوب گیلانیها، لوبیا کباب رشتی همراه مجله دلتا باشید.
مواد لازم برای تهیه لوبیا کباب رشتی
گوشت چنجه نیم کیلوگرم
پیاز یک عدد
گوجه فرنگی یک عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
لوبیا چیتی ۲ پیمانه
سیر ۲ حبه
سیب زمینی یک عدد
روغن مایع به مقدار لازم
آب ۴ پیمانه
طرز تهیه لوبیا کباب رشتی
مرحله اول
ابتدا خوراک لوبیا را آماده میکنیم. برای رفع نفخ لوبیا، آن را از شب قبل در آب خیس کنید. لوبیاهای خیس کرده را به همراه چهار لیوان آب، داخل یک قابلمه متوسط بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا لوبیا به آرامی بپزد. یک عدد پیاز را بصورت نگینی خرد کنید. یک ماهیتابه بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله دوم
پس از این که پیازها تغییر رنگ دادند و طلایی شدند، نصف آنها را بردارید و کنار بگذارید. حالا دو حبه سیر و یک عدد گوجه فرنگی را خرد کنید و به ماهیتابه اضافه کنید. همه مواد را خوب تفت دهید. سپس مواد را به لوبیای در حال پخت اضافه کنید. یک عدد سیب زمینی را دو نصف کنید و به لوبیا اضافه کنید.
مرحله سوم
پس از این که سیب زمینیها پخته شد، آنها را از قابلمه خارج کنید. سپس با استفاده از یک چنگال آن را له کنید. سیب زمینی له شده را به پیاز سرخ شده باقیمانده در ماهیتابه اضافه کنید. آنها را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه تفت دهید. دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. اکنون مواد داخل ماهیتابه را به قابلمه خوراک اضافه کنید.
مرحله چهارم
پس از اضافه کردن مواد به خوراک، حرارت شعله را کم کنید و بگذارید تا خوراک به آرامی بپزد. برای جا افتادن کامل خوراک لوبیا لازم است تا حدود یک ساعت و نیم روی حرارت معمولی بپزد. در همین حین، کباب چنجه را آماده کنید. تکههای چنجه را با کمی نمک و فلفل و پیاز رنده شده مزهدار کنید و به سیخ بکشید. پس از این که خوراک جا افتاد، چنجهها را روی منقل کباب کنید. خوراک لوبیا را داخل ظرف مورد نظر بکشید و همراه با کباب چنجه داغ نوش جان کنید.
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید