كوفته نخودچي ، ترش و شيرين
كوفته نخودچي يكي از غذاهاي سنتي ايراني است.
كوفته نخودچي نوعي كوفته ساده و خوشمزه است كه به آساني تهيه ميشود. اين كوفته در قديم زياد پخته ميشده و به آن “آق بالا” ميگفتند. كوفته نخودچي بسيار سبك و گزينه مناسبي براي شام است.
مواد لازم تهيه كوفته نخودچي :
گوشت چرخ كرده: نيم كيلوگرم
آرد نخودچي: ۳۰۰ گرم
پياز: ۳ عدد
شيره انگور به ميزان لازم
آبليمو به ميزان لازم
رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
پودر تخم گشنيز: يك قاشق چاي خوري
زعفران دم كرده: يك قاشق غذاخوري
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه كوفته نخودچي :
دو عدد از پياز ها را رنده كرده و آب آن ها را بگيريد. سپس با گوشت چرخ كرده، آرد نخودچي، پودر تخم گشنيز، نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و خوب ورز دهيد.
براي اينكه مايه كوفته سفت نباشد، مقداري آب ولرم به آن اضافه كنيد تا منسجم و يكدست شود.
مراقب باشيد مايه كوفته شل نشود، چون وا ميرود.
براي تهيه سس كوفته، پياز باقي مانده را خلالي خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا طلايي شود. وقتي پياز سرخ شد، رب و كمي زردچوبه به آن افزوده و پس از تفت دادن، مقداري آبليمو و شيره انگور با يك قاشق غذاخوري زعفران دم كرده به مواد سس اضافه كنيد. كمي آب در سس بريزيد و بگذاريد بجوشد تا آماده شود.
ميتوانيد به جاي شيره انگور از شكر استفاده كنيد.
از مايه كوفته به اندازه يك نارنگي برداشته، گرد كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد. وقتي رنگ كوفته ها عوض شد، آن ها را در سس در حال جوش بريزيد. شعله را كم كنيد تا كوفته ها آرام بپزند. در قابلمه را نبنديد تا كوفته ها وا نروند.
وقتي كوفته ها آماده شدند، در ظرف سرو كشيده و از سس روي آن ها بريزيد.
در صورت تمايل ميتوانيد مقداري از سس كوفته را در كاسه بريزيد و در آن نان تريد كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.