قورمه سبزی ؛ بهترین خورشت ایرانی
قورمه سبزی یکی از خورشت های سنتی و پرطرفدار ایرانی است که عطر و طعم خاصی دارد.
قورمه سبزی شاید بهترین خورشت ایرانی است و کمتر کسی پیدا میشود که این غذای خوشمزه را دوست نداشته باشد. عطر قورمه سبزی بسیار خوب است و وقتی پخته میشود، بوی آن فضای خانه را پر میکند.
برای آشنایی با طرز تهیه یک خورشت قرمه سبزی خوش طعم و خوش عطر با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم :
گوشت خورشتی: 300 گرم
لوبیا قرمز: نصف پیمانه
پیاز: یک عدد
لیمو عمانی: 4 عدد
سبزی قورمه: نیم کیلوگرم
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
طرزتهیه :
لوبیا را چند ساعت خیس کنید تا هم بهتر بپزد و هم نفخ آن از بین برود.
سبزی قورمه سبزی را خوب سرخ کنید تا تیره شود. توجه داشته باشید مقدار شنبلیله زیاد نباشد، چون خورشت تلخ میشود. همچنین گشنیز زیاد خورشت را شیرین میکند، به همین دلیل برخی آن را از ترکیب سبزی حذف میکنند. سرخ کردن زیاد سبزی هم باعث تلخ شدن قرمه سبزی میشود.
پیاز را نگینی یا خلالی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
وقتی پیاز سرخ شد، گوشت را به آن افزوده و کمی با هم تفت دهید.
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را با گوشت تفت دهید. سپس سبزی سرخ شده و لوبیا را اضافه کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و وقتی جوش آمد، شعله را کم کنید تا گوشت و لوبیا بپزد و قورمه سبزی جا بیفتد.
لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و در نیم ساعت آخر پخت به خورشت بیفزایید. میتوانید از پودر لیمو عمانی هم استفاده کنید که در این صورت طعم خورشت بهتر میشود.
نکات طلایی :
برای اینکه قورمه سبزی خوب روغن بیندازد، در اواسط پخت خورشت، یک قاشق شنبلیله که خیلی خوب سرخ و خشک شده به آن بیفزایید.
در پخت قرمه سبزی میتوان از لوبیا چیتی و لوبیا چشم بلبلی هم استفاده کرد.
استفاده از گوشت گوسفندی در قورمه سبزی باعث لذیذ تر شدن خورشت میشود.
همچنین بخوانید:
خورشت پاییزی به و آلو
طرز تهیه خورشت قارچ ؛ سریع و آسان
رازهای فسنجون حرفه ای