وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

طرز تهیه شفته سماق کاشانی

21 دی 1400 توسط delta mod

شفته کاشان یا شفته کوفته سماق که برخی افراد به آن شفته نخودچی نیز می‌گویند، یکی از منحصربه‌فرد‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای کاشان است.

شفته سماق غذای سنتی شهر کاشان است که با گوشت تهیه می‌شود. در این غذا گوشت چرخ کرده با سایر مواد اولیه ترکیب شده و به صورت کوفته‌های کوچک در آب سماق قرار می‌گیرند و می‌پزند و طعمی فوق‌العاده دارند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه شفته سماق کاشانی را یاد بگیریم.

مواد لازم
گوشت چرخ‌شده چرب گوسفندی: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد (۲ عدد برای داخل گوشت و ۱ عدد برای سس)
آرد نخودچی: ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
دانه‌های سماق یا پودر سماق: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
تخم‌مرغ: ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: دو سوم قاشق غذاخوری
زنجبیل: یک دوم قاشق چای‌خوری
زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
سماق: ۱ قاشق چای‌خوری
 

طرز تهیه شفته سماق کاشانی
مرحله اول
در ابتدا دانه‌های سماق را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داخل یک ظرف با یک الی ۲ لیوان آب گرم بریزید و سپس عصاره آن را بگیرید. سپس، گوشت را به همراه ۲ عدد پیاز برگ درون خردکن بریزید و خوب آن را خرد کنید تا نرم شود.

تخم‌مرغ‌ها را به همراه ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ۱ قاشق چای‌خوری سماق به گوشت اضافه کنید و آن را خوب ورز دهید.

مرحله دوم
سپس آرد نخودچی را آرام آرام به گوشت اضافه کنید و سعی کنید آن را به طور یکدست با گوشت مخلوط کنید و تا زمانی که مواد به دست نچسبد، آرد بریزید (میزان آرد نخودچی مصرفی همیشه ثابت نیست و به مقدار چربی گوشت بستگی دارد)، سپس ۵ الی ۶ دقیقه به مواد استراحت دهید و آن را کنار بگذارید.

مرحله سوم
روغن را درون تابه بریزید تا داغ شود، سپس شفته‌ها را به اندازه یک نارنگی کوچک جدا کرده و با دست گرد گنید تا سطح آن صاف و یکدست شود، سپس در روغن سرخ کنید (برای اینکه شفته‌ها به دست نچسبد، دست را با کمی آب ولرم خیس کنید).

برای تهیه سس شفته، ۱ عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و آن را با چند قطره روغن تفت دهید (در تابه را هنگام تفت پیاز، روی آن بگذارید).

مرحله چهارم از طرز تهیه شفته سماق کاشانی
مقداری نمک، پودر زنجبیل و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی به همراه دو سوم قاشق غذاخوری رب انار به پیاز اضافه کنید و در نهایت، عصاره سماق را نیز به پیاز اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شود. پس از به جوش آمدن سس، شفته‌ها را درون سس قرار دهید و در تابه را گذاشته و اجازه دهید به مدت ده دقیقه تا یک ربع شفته‌ها درون سس بپزد.

چند مدل غذای برنجی خوشمزه و راحت را در کنار این غذا به کار ببرید.

 

پیشنهاد مطالعه: خورشت ماست، غذای اعیانی اصفهانی‌ها را بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: غذای ایرانی مجله آشپزی دلتا مجله دلتا هنر آشپزی

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس