طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی
در این مطلب با ما باشید تا با طرز تهیۀ اکبر جوجۀ مازندرانی به همراه نکات و فوتوفنهای تهیۀ این غذای محبوب، آشنا شوید.
اکبر جوجه اصل مازندرانی از غذاهای پرطرفداری است که ابتدا فقط در رستورانهای استان مازندران سرو میشد و بهاصطلاح یک برند بود. اما سالها است که این غذای خوشطعم به غذاهای سفرۀ ما اضافه شده و بسیار هم محبوب است.
مواد لازم:
جوجه: یک کیلوگرم
آب: نصف لیوان
کره: ۱۵۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
رب انار شیرین به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
پیاز: 3 عدد در صورت تمایل
طرز تهیه:
برای تهیۀ اکبر جوجه اصل مازندرانی بهتر است از جوجۀ مرغ یکماهه استفاده کنید. اگر جوجۀ کوچک پیدا نکردید، از ران کامل مرغ استفاده کنید.
جوجهها را از شب قبل در آبلیمو و کمی آب، نمک و فلفل مزهدار کنید تا بوی زهم آن گرفته شود.
اگر زیاد فرصت ندارید، ۲ تا 3 ساعت هم برای مزهدار شدن جوجهها کافی است. تمام قسمتهای جوجه را به این مواد آغشته کنید.
اکبر جوجه اصل مازندرانی باید در روغن بخارپز شود. برای این کار نصف فنجان آب در قابلمه بریزید.
کره و روغن مایع را هم بیفزایید. تکههای جوجه یا ران را به آب و روغن اضافه کنید. توجه داشته باشید که آب و روغن روی جوجهها را بپوشاند.
در صورت تمایل پیازها را حلقهحلقه کرده و به مواد داخل قابلمه بیفزایید. جوجهها کمکم آب میاندازند.
جوجهها باید حدود دو ساعت در آب و روغن پخته و سرخ شوند تا حسابی خوشرنگ شوند. در میانۀ زمان پخت، زعفران، نمک، فلفل و کمی آبلیمو به جوجهها اضافه کنید.
وقتی اکبر جوجه آماده شد، آن را با رب انار سرو کنید.
فوتوفنهای تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی:
اگر برای پخت اکبر جوجه اصل مازندارنی از جوجۀ کامل استفاده میکنید، برای اینکه بهتر پخته شود، آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
وقتی آب جوجهها کم شد و به مرحلۀ سرخ شدن رسید، تکههای جوجه را زیرورو کنید تا تمام قسمتهای آن برشته و طلایی شود.
برای درست کردن اکبر جوجه اصل مازندرانی، جوجهها باید در روغن فراوان مغزپخت شوند.
برای تهیۀ اکبر جوجه اصل مازندرانی میتوانید پیاز و زعفران را حذف کنید. استفاده از پیاز و زعفران سلیقهای است و معمولاً در تهیۀ اکبر جوجه اصلی استفاده نمیشود.
همچنین بخوانید:
بفرمایید آش جو با نان و پنیر و سبزی
ماش پلو ؛ غذای فراموش شده!(+ویدئو)
طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر