طرز تهیه آبگوشت بختیاری
آبگوشت بختیاری غذای ایرانی بسیار خوشمزهای است که با گوشت گوسفندی تهیه میشود. این غذا با برنج درست میشود و همین آن را مقویتر میکند.
آبگوشت بختیاری یکی از انواع آبگوشتهای بسیار خوشمزه و لذیذ است که پیشنهاد میکنیم حتما آن را تهیه کنید و از مزه و عطر فوقالعاده آن در کنار خانواده لذت ببرید. بیشتر ایرانیها عاشق طعم و مزه آبگوشت به همراه نان سنگک داغ هستند و در روزهای تعطیل و به ویژه مهمانیهای سنتی درست کردن آبگوشت بسیار رایج است. آبگوشت بختیاری به دلیل داشتن برنج دانه ریز بسیار مقوی و متفاوتتر از آبگوشتهای دیگر است. با مجله دلتا همراه باشید تا روش تهیه آبگوشت بختیاری را یاد بگیریم.
مواد لازم برای آبگوشت بختیاری
گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
لوبیا سفید ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
برنج دانه ریز محلی ۱۵۰ گرم
سیر ۴ حبه
دنبه ۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آبگوشت بختیاری
مرحله اول
ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید تا زودتر بپزند و نفخ غذا را بگیرد. گوشتها را بشویید و اجازه دهید آب اضافی آن برود. سپس سیر و پیاز را بشویید و آنها را پوست کنید و روی تخته برش آنها را ریز خرد کنید. برنج را در آب نمک خیس نمایید.
مرحله دوم
در ادامه در قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله ملایم اجازه دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازهای خردشده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سبک و نرم شوند. گوشت و دنبه را با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا مواد باهم ترکیب و مزه ادویه به خورد گوشت برود. سپس سیر خردشده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند شود و بوی خامی ندهد.
مرحله دوم
بعد از اینکه مواد را تفت دادید به مقدار ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد. بعد از ۱ ساعت پخت گوشت، آب اضافه حبوبات را خالی و حبوبات را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳ ساعت مواد بپزند.
مرحله چهارم
بعد از این مدت، آب اضافه برنج را خالی کنید و برنجهای خیسشده را به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا برنج کاملا بپزد. کمی که بگذرد آبگوشت غلیظ و جاافتاده میشود. بعد از اینکه آبگوشت به روغن افتاد شعله را خاموش کنید و چند دقیقه اجازه دهید تا مواد آبگوشت تهنشین شود.
مرحله آخر آبگوشت بختیاری
بعد از چند دقیقه دنبهها را از مواد جدا و در ظرف دیگر آن را له کنید و آب آبگوشت را جدا نمایید و داخل دنبهها بریزید و سرو کنید. مواد داخل قابلمه را با گوشتکوب بکوبید تا مواد کاملا له و باهم ترکیب و یکدست شوند. مواد کوبیدهشده را در ظرف دیگر سرو کنید.
آبگوشت بزباش را هم امتحان کنید.
پیشنهاد مطالعه: آش غلغل، یک غذای مقوی شوشتری را بخوانید.