وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

شیرین پلو ، غذای مجلسی ایرانی

28 مرداد 1398 توسط delta mod

شيرين پلو يکي از غذاهاي مجلسي ايراني است که ترکيب‌بندي رنگ‌هاي زيبا و جذاب، هر فردي را به خوردن آن مشتاق مي‌کند.

شيرين پلو از غذا‌هاي سنتي و اصيل ايراني است که ظاهر زيبا و رنگارنگي دارد. ظاهر شيرين پلو و طعم مطبوع آن باعث شده اين غذا بسيار موردپسند باشد و براي مجالس و مهماني‌ها تهيه شود. شيرين پلو به‌صورت متداول با مرغ درست مي‌شود، ولي در برخي شهرها اين غذا را با گوشت قرمز هم تهيه مي‌کنند.

مواد لازم:
پياز: يک عدد
کره: 100 گرم
برنج: 3 پيمانه
مرغ: 500 گرم
خلال بادام: 60 گرم
خلال پسته: 50 گرم
شکر: يک قاشق سوپ‌خوري
زعفران دم‌کرده: 3 قاشق سوپ‌خوري
نمک، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
خلال پوست پرتقال يا نارنج: 50 گرم
هل کوبيده: يک قاشق چاي‌خوري در صورت تمايل
طرز تهيه:

خلال پرتقال يا نارنج را دو بار مي‌جوشانيم و سپس چند بار در آب سرد خيس مي‌کنيم تا تلخي آن گرفته شود.

مرغ را با پياز و کمي نمک و زردچوبه مي‌پزيم و پس از سرد شدن آن را تکه‌تکه مي‌کنيم.

در تابه‌اي کمي روغن مي‌ريزيم و با حرارت کم مرغ‌ها را تفت مي‌دهيم تا طلايي شوند.

خلال پرتقال و خلال بادام را با شکر و کمي روغن در تابه تفت مي‌دهيم تا شکر به خورد آنها رود و مز? شيرين بگيرند. در صورت تمايل مي‌توانيد يک قاشق چاي‌خوري هل به مواد اضافه کنيد. وقتي خامي خلال‌ها گرفته شد و کمي نرم شدند، زعفران دم‌کرده را به آنها بيفزاييد.

از مواد تهيه شده مقداري براي تزيين کنار مي‌گذاريم. مرغ را به خلال‌هاي شيرين شده مي‌افزاييم و با هم مخلوط مي‌کنيم.

برنج را در آب در حال جوش مي‌ريزيم. وقتي برنج کمي نرم شد، آن را آبکش مي‌کنيم. کف قابلمه مقداري روغن ريخته و نان يا سيب‌زميني براي ته‌ديگ مي‌گذاريم. لايه‌لايه برنج و مخلوط مرغ و خلال‌ها را مي‌ريزيم تا تمام شوند. بهتر است لاي? آخر برنج باشد.

شعله را زياد مي‌کنيم تا برنج بخار کند. سپس دم‌کني گذاشته و شعله را کم مي‌کنيم.

خلال‌هايي را که کنار گذاشته بوديم، با خلال پسته مخلوط مي‌کنيم. پس از اينکه برنج دم کشيد، آن را در ديس مي‌کشيم و با مخلوط خلال‌ها تزيين مي‌کنيم. براي تزيين مي‌توان از زرشک هم استفاده کرد.

در صورت تمايل مي‌توانيد برنج را بدون مرغ دم کنيد و پس از اينکه برنج را در ديس کشيديد، مرغ‌ها را کنار شيرين پلو سرو کنيد.

همچنين بخوانيد:
خورشت باميه ؛ خوشمزه و لذت بخش

ترشي ليته ، چاشني بي نظير

بفرماييدکلم پلو شيرازي با کوفته قلقلي

کباب چنجه ، ترد و آبدار

خورشت بادمجان ؛ خوش طعم پر طرفدار

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

شهریور 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس