شور ؛ چاشنی ایرانی
شور یک چاشنی صددرصد ایرانی است که بسیار خوشمزه است و به سادگی تهیه میشود.
شور یکی از چاشنیهای محبوب است که اکثر ایرانیها آن را در خانه درست میکنند. شور که مخلوطی از سبزیجات مختلف است، طعم غذا را چند برابر خوشمزهتر میکند.
مواد لازم:
گلکلم: یک کیلو
هویج: ۵۰۰ گرم
ساقۀ کرفس: ۳۰۰ گرم
خیار قلمی: ۵۰۰ گرم
فلفلسبز: ۱۰۰ گرم
سیر: ۲ بوته
ترخون تازه: ۲۰۰ گرم
سرکۀ سفید به میزان لازم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
گلکلمها را از هم جدا کرده و خوب میشوییم. آنها را روی یک پارچۀ تمیز پهن میکنیم تا کاملاً خشک شوند.
کرفس و هویج را هم پس از شستن، حلقهحلقه کرده و میگذاریم خشک شوند. حلقههای کرفس و هویج نباید نازک باشند.
میتوان بنا به ذائقه مقدار فلفلسبز را کم و زیاد کرد. فلفلسبز و خیار را شسته، میگذاریم به طور کامل خشک شوند. اگر خیارها قلمی هستند، نیازی به خرد کردن ندارند.
در آخر ترخون را میشوییم و میگذاریم خشک شود. اگر کمی از برگهای تازه کرفس استفاده کنیم، شور؛ خوش طعمتر و خوشعطر میشود. احتیاجی نیست ترخون و برگ کرفس را خرد کنیم.
طرز تهیه آب شور:
با توجه به مقدار مواد و اندازه ظرف هایی که انتخاب کرده ایم، آب شور را تهیه میکنیم. بهازای هر لیوان آب، یک قاشق غذاخوری پر نمک داخل قابلمه میریزیم تا آب جوش بیاید.
وقتی آب جوش آمد، سرکۀ سفید را اضافه میکنیم. بهازای هر 4 لیوان آب، نصف لیوان سرکۀ سفید کافی است.
مواد را در دبههای تمیز و خشک میچینیم. سیر را هم به مواد اضافه میکنیم. برای طعمدهی بهتر، سیر و فلفل را از وسط نصف میکنیم.
دبه را با آب شور پر میکنیم تا خوب روی مواد را بگیرد. سپس در دبه را محکم میبندیم و یک روز در محیط آشپزخانه میگذاریم.
پس از یک روز در دبه را باز میکنیم. اگر به آب شور احتیاج بود، داخل دبهها میریزیم. دبهها را در جای خنک میگذاریم.
پس از دو هفته چاشنی ترد و خوشمزه حاضر است.
همچنین بخوانید:
سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب
خورشت خلال کرمانشاهی
تهیه خورشت ریواس با نعناع و جعفری
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
کشک بادمجان مجلسی