وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

شله مشهدی ؛ آش یا حلیم ؟

20 مهر 1398 توسط delta mod

شله مشهدی نوعی آش است که در ظاهر شبیه حلیم است. با این تفاوت که در این غذا از انواع حبوبات، بلغور گندم و برنج استفاده می‌شود، اما در حلیم فقط از گندم استفاده می‌شود.

شله مشهدی یکی از غذاهای محلی و بسیار معروف مشهد است. این غذا که درواقع نوعی آش است، زمان زیادی برای پختن نیاز دارد و کمی سخت است. ازاین‌رو مردم مشهد به‌ندرت این غذا را در خانه می‌پزند. شله مشهدی بیشتر به‌عنوان نذری در مراسم‌های مذهبی پخته می‌شود. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویۀ فراوان است.

مواد لازم:
گوشت گردن: یک کیلوگرم
چربی گوسفند (دنبه): ۵۰۰ گرم
پیاز: 2 عدد
بلغور گندم: ۳۰۰ گرم
لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش و نخود: ۲۰۰ گرم
پودر جوز هندی: ۳ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل و پودر هل: یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: ۱۰ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه:

حبوبات را از یک روز قبل خیس می‌کنیم تا بهتر پخته شوند ونفخ آن‌ها از بین برود. پس از خیس خوردن، آن‌ها را آبکش کرده و می‌پزیم.

دنبه و پیاز را چرخ می‌کنیم. آن‌ها را با گوشت و کمی نمک در قابلمه می‌ریزیم تا کاملاً بپزند.

پس از پختن، استخوان‌های گردن را از گوشت جدا کرده، گوشت را ریش‌ریش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

در آب جوشیده بلغور گندم ریخته و روی حرارت ملایم می‌گذاریم. بلغور باید ریز بجوشد و مرتب آن را هم می‌زنیم.

وقتی بلغور پخت، برنج را اضافه می‌کنیم.

وقتی برنج لعاب داد، حبوبات آماده شده را به آن افزوده و مرتب هم می‌زنیم.

وقتی حبوبات کاملاً له شدند، گوشت ریش‌ریش شده را به مواد افزوده و 3 ساعت روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

وقتی تمام مواد خوب به خورد هم رفتند،  ادویه‌جات و روغن را افزوده و سپس یک ساعت مانند برنج دم می‌کنیم.

معمولاً روی شله مشهدی قیمه می‌ریزند و با نان سنگک، پنیر و سبزی سرو می‌کنند.

توجه کنید که شله مشهدی را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کش‌دار و غلیظ شود.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.

همچنین بخوانید:
ساطری پلو ؛ غذای محلی خراسانی

لونگی مرغ ؛ غذای محلی شمالی

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

ماش پلو ؛ غذای فراموش شده!(+ویدئو)

طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس