سالاد یونانی ؛ غذای خنک تابستانی
اگر به دنبال یک وعدۀ غذایی سریع و سیرکننده هستید و غذای ناسالم و پرکالری نمیخواهید، سالاد یونانی درست کنید.
سالاد یونانی با مرغ لیمویی، برنج، گوجهفرنگی، خیار، زیتون، پنیر فتا، پیاز، سبزیجات و سس تزاتیکی (ماست و خیار با آبلیمو) درست میشود. این سالاد بسیار سالم و مقوی است و برای ناهار یا شامی خنک در گرمای تابستان پیشنهاد میشود.
خوبی اینگونه غذاها این است که روش خاصی برای تهیه ندارند و میتوان از تازگی و طعمهای متفاوت آن لذت برد.
مواد لازم:
فیلۀ مرغ: ۴۰۰ گرم
روغنزیتون: ۲ قاشق غذاخوری
رندۀ پوست لیموترش: یک عدد
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
مرزنجوش خشک شده: یک قاشق چایخوری
سیر: 2 حبه
نمک و فلفل به میزان لازم
فلفلقرمز خرد شده به میزان لازم
برنج پخته: ۲ پیمانه
گوجهفرنگی گیلاسی: ۲ پیمانه
پیاز قرمز خلالی: نصف پیمانه
پنیر فتا: نصف پیمانه
جعفری و شوید برای تزیین
طرز تهیه:
در یک کیسه فیلۀ مرغ، روغنزیتون، رندۀ پوست لیموترش، آبلیمو، سیر، مرزنجوش، نمک، فلفل و فلفلقرمز خرد شده را بریزید و ترکیب کنید. بگذارید مواد یک ساعت در کیسه بمانند. گاهی اوقات کیسه را تکان دهید.
گریل فر را آماده کنید یا تابهای را با روغنزیتون روی شعله با حرارت بالا بگذارید. مرغ را از کیسه درآورده و مواد سس را دور بریزید.
مرغ را روی گریل یا در تابه بگذارید و ۵ دقیقه دو طرف آن را کباب کنید. این زمان بستگی به ضخامت تکههای مرغ دارد. آن را تا زمانی گریل کنید که وسط مرغ هم بپزد و صورتی نباشد. سپس به صورت تکههای ضخیم برش بزنید و کنار بگذارید.
برای درست کردن سالاد، برنج را در کاسه بریزید. روی آن مرغ، گوجه، خیار، زیتون، پیاز قرمز، سس تزاتیکی (ماست و خیار با آبلیمو) و پنیر فتا بگذارید. آب یک لیموترش را بگیرید و روی سالاد بریزید.
سالاد یونانی را میتوانید با انواع نان فانتزی یا بهصورت ساندویچی در نان لواش سرو کنید. قبل از آن روی سالاد را با شوید و جعفری تازه تزیین کنید.
در صورت تمایل میتوانید در سالاد یونانی بهجای برنج، از کینوا ( نوعی از غلات )، بلغور یا گندم سیاه استفاده کنید.
همچنین بخوانید:
انواع سالاد میوه تابستانی
سالاد اندونزی ؛ پیش غذای کامل
فوت و فن های تهیه سالاد الویه خوشمزه
سوپ جو مجلسی
دلمه بادمجان مجلسی(+ویدئو)