بادمجان شکم پر ؛ اینطوری خوشمزه تره!
کباب بختیاری ترکیبی از گوشت فیلۀ مرغ و گوسفند یا گوساله است که برخلاف کباب کوبیده نیازی به چرخ کردن ندارد و راحتتر تهیه میشود.
کباب بختیاری یکی از اصیلترین کبابهای ایرانی است که راحت تهیه میشود و بسیار خوشخوراک و خوشطعم است.
جالب است بدانید کباب بختیاری غذای مورد علاقۀ بسیاری از جهانگردانی است که به ایران، مخصوصاً چهارمحال و بختیاری سفر میکنند. این کباب در مناطق مختلف با روشهای متفاوتی طبخ میشود.
مواد لازم:
کره: ۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
فیلۀ مرغ: ۴۰۰ گرم
ماست: ۸ قاشق غذاخوری
فیلۀ گوسفندی یا گوساله: ۴۰۰ گرم
روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
در صورتی که دوست ندارید از گوشت مرغ در کباب بختیاری استفاده کنید، میتوانید آن را از مواد لازم حذف کرده و بهجای آن از ۸۰۰ گرم گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
طرز تهیه:
فیلۀ مرغ را جوجه کبابی خرد کنید و در کاسه بریزید. فیلۀ گوشت را کمی بزرگتر از کباب چنجه خرد کرده و به مرغ بیفزایید.
پیازها را حلقهای خرد کنید و لابهلای گوشتها بگذارید. سپس زعفران دمکرده را با ماست، روغن مایع و مقداری نمک و فلفل به مواد افزوده و آنها را با دست زیرورو کنید.
در صورت تمایل می توانید کمی آبلیمو هم به مواد اضافه کنید.
برای اینکه گوشت کمی بماند و طعمدار شود، در کاسه را بپوشانید و دو تا چهار ساعت در یخچال بگذارید.
برای سیخ کردن کباب بختیاری، به صورت یکی در میان گوشت مرغ و گوشت قرمز روی سیخ بگذارید. به همین صورت تمام گوشتها را سیخ کنید.
پس از اینکه سیخ کردن کباب تمام شد، سیخها را روی یک سطح صاف مانند تخته گوشت بگذارید و با پشت کارد کمی روی گوشتها بکوبید تا تخت و یکدست شوند.
پس از آماده شدن منقل، سیخها را روی آن بچینید و باد بزنید تا کبابها خودشان را بگیرند.
در پایان پخت کباب، کره را آب کرده، با کمی زعفران دمکرده در یک کاسۀ کوچک مخلوط کنید. با قلممو از این مخلوط روی کبابها بمالید تا نرمتر و لذیذتر شوند.
همچنین بخوانید:
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش
کوفته برنجی اصیل ایرانی
طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل
لوبیا پلو ؛ یک پلوی صد در صد ایرانی