خورشت مرغ با سیر و انار ، غذای ترش شمالی
مرغ اناری یکی از غذاهای مخصوص فصلهای سرد سال و یکی از غذاهای پیشنهادی برای پذیرایی شب چله است. مرغ اناری خواص بسیار زیادی دارد که بهتر است در وعدههای غذایی گنجانده شود.
خورشت مرغ با سیر و انار یک غذای اصیل ایرانی مربوط به استان مازندران است که با داشتن مواد اولیه خاص یک غذای پرخاصیت و غنی به شمار میرود. این روزها که به شب یلدا نزدیک میشویم و دورهمیهای خانوادگی در پیش است، استفاده از غذاهایی که آیینهای این شب را تداعی میکنند جذاب هستند. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم خورشت مرغ با سیر و انار
پودر موسیر یک قاشق مرباخوری
پودر سیر یک قاشق مرباخوری
سیر ۵ حبه (بزرگ)
نمک به میزان لازم
انار ۲ پیمانه (دانشده)
رب انار نصف پیمانه
مرغ یک کیلو
پیاز یک عدد (ریز)
روغن کنجد ۴ قاشق سوپخوری
زعفران یک قاشق مرباخوری (اختیاری)
طرز تهیه خورشت مرغ با سیر و انار
مرغ را بشویید و چربی اضافه آن را بگیرید.
سپس تابهای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرغ را بدون هیچ ادویهای در تابه داغ تفت دهید.
کمی بعد ۲ قاشق روغن کنجد به آن اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه تفت دادن مرغ را از تابه بیرون بیاورید.
دو قاشق دیگر روغن داخل تابه بریزید و پیاز را داخل آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
سیر را هم رنده کنید و به پیاز سرخشده اضافه کنید.
شعله را کم کنید تا سیر تفت بخورد. بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و یک دقیقهای تفت دهید.
زعفران را با رب انار کاملا مخلوط و به پیاز و سیر اضافه کنید.
سپس مرغ را به بقیه مواد اضافه کنید و مقداری آب داخل خورشت بریزید تا بجوشند.
بعد از کمی جوشیدن، دانه انار را به آن اضافه کنید. وقتی خورشت جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید.
نکات مهم
اگر از رب انار آماده استفاده میکنید میزان آن را ۲ برابر کنید.
بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.
اگر دوست دارید خورشت مرغ را با یک کته مجلسی بخورید، فوت و فن برنج کته مجلسی را در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: فوت و فن داشتن آش رشته خوشمزه را بخوانید.