خورشت بادمجان ؛ خوش طعم پر طرفدار
خوشت بادمجان از غذاهای سنتی ایرانی بسیار خوشمزه است که به کار بردن برخی نکات ریز یا به اصطلاخ فوت کوزهگری، آن را خاص و منحصربهفرد میکند.
از بین خورشتهای ایرانی، خورشت بادمجان به شدت پرطرفدار است. این خورشت خوشمزه در هم? شهرهای ایران پخت میشود و اکثر افراد آن را دوست دارند. چاشنی خورشت بادمجان متفاوت و سلیقهای است و میتوانید بنا به ذائق? خود از آبلیمو، آبغوره یا غوره استفاده کنید.
مواد لازم:
گوشت خورشتی: 300گرم
بادمجان قلمی: 500 گرم
پیاز: یک عدد
رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و ادویهجات به میزان لازم
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
قبل از درستکردن هر نوع غذا با بادمجان، باید تلخی بادمجان گرفته شود. برای این کار بادمجانها را شسته، پوست بگیرید و برش بزنید. روی آنها نمک بریزید یا داخل آبنمک بگذارید. پس از یک ساعت آنها را بشویید و خشک کنید. خشککردن بادمجانها باعث میشود هنگام سرخکردن، روغن کمتری جذب کنند.
پیاز را نگینی یا خلالی خرد کرده و در روغن داغ سرخ کنید. فلفل، ادویه دلخواه و رب گوجهفرنگی را با پیاز تفت دهید.
گوشت خورشتی خرد شده را هم به مواد افزوده و تفت دهید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، به مقدار لازم آب بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
وقتی گوشت نیمپز شد، نمک خورشت را اندازه کنید.
بادمجانها را سرخ کرده وقتی روغن آنها را گرفتید، در تابهای بگذارید. در صورت تمایل 2 عدد گوجهفرنگی را حلقه و سرخ کنید. آنها روی بادمجانها بگذارید. کمی آب خورشت در تابه بریزید تا بادمجانها بپزند.
در صورت تمایل مقدار کمی آبلیمو یا آبغوره و یا دو قاشق غذاخوری غوره، به خورشت اضافه کنید.
برای عطر بهتر و خوشمزهتر شدن خورشت بادمجان، قبل از سرو مقداری زعفران دمکرده و پودر دارچین به خورشت بیفزایید.
برای سرو خورشت، بادمجانها را دور ظرف مورد نظر بچینید. سپس خورشت را در ظرف بریزید و با گوجهفرنگیهای سرخ شده و کمی غوره تزیین کنید.
همچنین بخوانید:
ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر
کباب چنجه ، ترد و آبدار
کله جوش سنتی اصفهان
هویج پلو ، شیرین خوش رنگ
قلیه ماهی آبادانی ( + ویدئو )