حمص ؛ پیش غذای لبنانی
حمص نوعی پیشغذای لبنانی خوشمزه و مقوی است که علاوه بر دارا بودن خواص نخود، بسیار سیرکننده و محبوب است. برای تهیۀ حمص از نخود و ارده استفاده میشود.
حمص یا نخود ارده یکی از غذاهای لبنانی است که در خاورمیانه هم خیلی محبوب است و بهعنوان پیشغذا سرو میشود. حمص به دلیل داشتن ارده و نخود، بسیار پرانرژی و مغذی است. این پیشغذایخوشمزه در اکثر کشورهای عربی بهعنوان سس در کنار غذاهای گوشتی سرو میشود.
مواد لازم:
نخود خام: ۲۰۰ گرم
ارده: ۳ قاشق غذاخوری
روغنزیتون: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
لیموترش: ۲ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خیس و در این مدت چند بار آب آن را عوض میکنیم تا هم زودتر بپزد و هم نفخ نداشته باشد.
نخودهای خیس خورده را آبکش کرده و با یک تا ۲ لیوان آب بپزید.
پس از پخت، نخود را آبکش کنید تا آب اضافی آن خارج شود. حدود یکسوم لیوان از آب نخود را نگه دارید.
نخود را با یک حبه سیری در غذا ساز یا مخلوطکن بریزید تا به حالت پودری در بیاید.
در کاسهای دیگر، ارده، روغنزیتون، آب لیموترش و کمی نمک و فلفل را با هم خوب مخلوط کنید.
نخود و سیر پودر شده را به مخلوط افزوده، مواد را با هم ترکیب کنید تا یکنواخت شوند. اگر مخلوط خیلی خشک بود، یکسوم لیوان آب نخود کنار گذاشته را کمکم اضافه کنید تا نرمتر شود. چون باید مخلوط دوباره در غذاساز میکس شودتا حالت کرمی بگیرد. حتماً لازم نیست همۀ آب را بریزید. هروقت کمی نرم شد، کافی است.
مواد را دوباره در غذاساز بریزید و چند دور بزنید. البته باید با حوصله گاهی مواد را با قاشق زیرورو کنید و غذاساز را دوباره روشن کنید تا حمص حالت کرمی و یکنواخت بگیرد و خوشرنگ شود.
به همین راحتی حمص حاضر است. کافی است آن در ظرف سرو بریزید و کمی روغنزیتون به آن بیفزایید.
همچنین بخوانید:
میگو پفکی ، شیک و مجلسی
سالاد سزار ؛ طرز تهیه رستورانی
سوپ پیاز فرانسوی ؛ سوپ رژیمی
سالاد اندونزی ؛ پیش غذای کامل
گراتن بادمجان و مرغ ؛ غذای محبوب فرانسوی