خورشت آلو مسما
خورشت آلو مسما يكي از خورشت هاي سنتي ايراني است.
خورشت آلو مسما خورشت خوش طعم و ملسي است كه با مرغ درست ميشود. در تهيه اين خورشت هم از قيسي و هم از آلو سياه استفاده ميشود و به همين دليل اين غذا طعم بي نظيري دارد. براي آشنايي با طرز تهيه خورشت آلو مسما با مجله آشپزي مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم تهيه خورشت آلو مسما :
مرغ: ۴ تكه
قيسي: ۱۲ عدد
آلو سياه: ۱۲ عدد
پياز: ۲ عدد
شكر: ۲ قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
زعفران دم كرده به ميزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه خورشت آلو مسما :
پياز را خلالي خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود. وقتي پياز سرخ شد، نمك، فلفل و زردچوبه را به آن بيفزاييد.
آلو سياه و قيسي ها را جداگانه در تابه ديگري خوب تفت دهيد و كنار بگذاريد. مراقب باشيد آلو ها نسوزند.
حتماً آلو ها بايد تفت داده شوند. در غير اين صورت در خورشت ول ميشوند و ظاهر غذا را خراب ميكنند.
رب و شكر را به پياز داغ افزوده و تفت دهيد تا شكر كاملاً حل و مواد يكدست شوند.
ميزان شكر اين خورشت به ذائقه شما بستگي دارد و قابل تغيير است.
تكه هاي مرغ را به مواد افزوده، تفت دهيد تا كمي طلايي شوند. بهتر است از سينه يا فيله مرغ استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع خورشت آلو، مطلب شيرين قاتوق، خورشت آلوي گيلاني را مطالعه كنيد.
پس از اينكه مرغ ها سرخ شدند، آلو هاي تفت داده شده را اضافه كنيد.
سپس در قابلمه ۴ ليوان آب بريزيد و وقتي به جوش آمد، شعله را كم كنيد تا خورشت بپزد و جا بيفتد. اين خورشت بايد غليظ و آب كمي داشته باشد.
در اواخر پخت مقداري زعفران دم كرده در خورشت بريزيد.
در صورت تمايل ميتوانيد همراه با زعفران، مقداري گلاب هم به خورشت اضافه كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.