حلیم بادمجان ؛ یک پیش غذای محبوب
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی ایران است که معمولاً با نان سنگک و سبزی خوردن سرو میشود.
حلیم بادمجان غذای محلی چند نقطه از ایران است و هر شهر با توجه به ذائقۀ خود مواد آن را کم و زیاد کردهاست. پخت حلیم بادمجان شیوههای مختلفی دارد. برخی از لوبیا سفید و برخی از برنج یا عدس برای تهیۀ آن استفاده میکنند. در هر صورت بادمجان و گوشت از مواد اصلی همۀ انواع حلیم بادمجان است.
مواد لازم:
گوشت بدون استخوان: نیم کیلوگرم
عدس: 250 گرم
پیاز داغ: نصف پیمانه
کشک: 2 پیمانه
گردوی چرخ شده: یک پیمانه
سیر داغ: 3 قاشق غذاخوری
نعناع داغ: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
بادمجانها را پوست گرفته و بشویید. مقداری نمک به آنها بزنید تا موقع سرخ کردن زیاد روغن نگیرند. پس از 20 دقیقه، بادمجانها را سرخ کنید.
گوشت را قطعهقطعه کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ آنها عوض شود.
پیاز داغ، نمک و فلفل را به گوشت افزوده، 3 لیوان آب روی آنها بریزید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
وقتی گوشت نیمپز شد، گردوی چرخ شده و عدس را به آن بیفزایید تا عدس با گوشت پخته شود.
وقتی هر دو پختند، بادمجانهای سرخ شده را به مواد اضافه کنید تا بادمجانها مغزپخت شوند.
وقتی آب مواد کشیده شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب خوب بکوبید تا کاملاً له شوند.
حلیم را دوباره روی حرارت گذاشته، هم بزنید تا کشدار شود. آرامآرام کشک را به حلیم بادمجان اضافه کنید. لازم است حلیم را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
بهتر است کشک با مقداری آب 20 دقیقه بجوشد، سپس آن را به حلیم اضافه کنید. دقت کنید پس از افزودن کشک، حلیم بادمجان زیاد نجوشد. برای این کار حدود 15 دقیقه کافی است.
وقتی غذا جا افتاد، آن را در ظرف مناسب بکشید و با کشک، سیرداغ، نعناع داغ و مقداری گردو تزیین کنید.
همچنین بخوانید:
سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب
خورشت خلال کرمانشاهی
قلیه ماهی آبادانی ( + ویدئو )
شور ؛ چاشنی ایرانی
ته چین گوشت ؛ باب میل مهمان ها