ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر
ترشی لیته یا لیتۀ بادمجان نوعی ترشی خوشمزه و پرطرفدار است که بادمجان آن را پخته و له میکنند.
ترشی لیته یکی از چاشنیهایی است که طرفداران زیادی دارد. این ترشی خوشمزه در کنار غذاهایی مانند کوفته، دلمه، لوبیا پلو و… یک ترکیب عالی است.
مواد لازم:
بادمجان: یک کیلو
سبزی معطر: نیم کیلو
فلفلدلمهای سبز: یک عدد
فلفلدلمهای قرمز: یک عدد
سیر رنده شده: یک قاشق سوپخوری
فلفل سبز: 50 گرم
هویج: 3 عدد
کلم پیچ سفید: 250 گرم
سرکه: یک کیلو
ادویه: یک قاشق سوپخوری
نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
پونه خشک: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و… است که آنها را کاملاً خرد میکنیم.
بادمجان را با پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب میپزیم. سپس در صافی میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
سیر و بادمجان را با هم چرخ میکنیم یا در مخلوطکن میریزیم.
کلم، هویج، فلفلدلمهای سبز، فلفلدلمهای قرمز و فلفل سبز تند را ریز خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه میکنیم.
سبزی معطر، ادویه، نمک، زردچوبه، نعناع و پونه را ترکیب کرده و به مواد قبلی میافزاییم.
سرکه را به همۀ مواد اضافه کرده و مرتب هم میزنیم. ترشی لیته آماده است.
روش نگهداری ترشی لیته:
برای نگهداری ترشی لیته باید از یخچال یا جاهای خنک مانند بالکنهایی که آفتاب نمیگیرند، استفاده کرد.
قاشق یا ملاقهای که با آن ترشی برمیداریم، باید تمیز باشد. قاشق خیس یا چرب باعث کپک زدن ترشی میشود.
همچنین بخوانید:
سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب
کله جوش سنتی اصفهان
خورشت خلال کرمانشاهی
هویج پلو ، شیرین خوش رنگ
طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل