تابستانی خنک با بستنی سنتی خانگی
بستنی سنتی یکی از دسرهای بسیار خوشمزه، مقوی و قدیمی است که همیشه و همه جا طرفداران زیادی دارد.
درست است که این روزها بستنی انواع گوناگونی دارد، اما بستنی سنتی هنوز هم پرطرفدار است. هیچ چیز مثل یک بستنی سنتی با عطر و طعم زعفران و گلاب نمیتواند گرمای تابستان را کم کند. البته بستنی سنتی را میتوانید در تمام فصلها در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم:
شیر: یک لیتر
شکر: ۳۰۰ گرم
ثعلب: ۲ قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: ۲ قاشق سوپخوری
گلاب: ۴ قاشق سوپخوری
پودر هل سفید: یک قاشق چایخوری
خامۀ صبحانه: ۱۰۰ گرم
پسته: ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
شیر را بجوشانید. ثعلب را با شکر مخلوط کرده، آرامآرام به شیر در حال جوش اضافه کنید. شیر را هم بزنید تا شکر در شیر حل شود.
آن را از روی شعله بردارید. وقتی شیر خنک شد، از صافی رد کنید تا یکدست شود. سپس زعفران دمکرده، گلاب و هل را به شیر افزوده و هم بزنید. آن را در فریزر بگذارید. هر یک ساعت یک بار بستنی را از فریزر بیرون بیاورید، هم بزنید و دوباره در فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد. مراقب باشید یخ نزند. این کار را ۴ بار تکرار کنید.
خامه را در سینی لبه کوتاه به ضخامت ۱ تا ۲ میلیمتر پهن کنید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند. سپس خامه را خرد کرده و داخل بستنی آماده بریزید. بستنی را با قاشق هم زده و دوباره در فریزر بگذارید. در آخر پستۀ خرد شده را به بستنی بیفزایید.
نکات طلایی بستنی سنتی خانگی:
اگر خامه چرب باشد، منجمد نمیشود. پس کمی شیر به آن افزوده و بعد در سینی پخش کنید.
ثعلب باید مرغوب باشد تا بستنی یخ نزند و کشدار شود. هرچه مقدار ثعلب زیاد باشد، بستنی کشدارتر میشود.
اگر شکر بستنی زیاد باشد، بستنی نمیبندد.
برای اینکه بستنی زودتر ببندد، آن را در سینی لبهدار فلزی بریزید و هر بار با کاردک آن را هم بزنید.
اگر از دستگاه بستنیساز استفاده میکنید، بگذارید بستنی در فریزر کمی ببندد و بعد در دستگاه بریزید. پس از ۲۰ دقیقه بستنی را از دستگاه بیرون بیاورید و در فریزر بگذارید تا کاملاً بسته شود.
همچنین بخوانید:
پنکیک کدو حلوایی ؛ صبحانه پرانرژی
سرو هندوانه به شیوه ای خاص
ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی
شیرینی نخودچی ، یادآور خاطرات عید
کیک اسفنجی ، ساده و خوشمزه