بفرماییدکلم پلو شیرازی با کوفته قلقلی
کلم پلو شیرازی اصل با کلم قمری درست میشود. اما اگر این نوع کلم نبود، میتوان از کلم سفید استفاده کرد.
کلم پلو به صورتهای مختلفی درست میشود. ولی لذیذترین آن کلم پلو شیرازی است که با سبزیهای معطر تهیه میشود. فقط کافی است یک بار هنگام دم کشیدن، عطر این غذا در خانه بپیچد تا دور کلم پلوهای قبلی را خط بکشید و فقط کلم پلو شیرازی درست کنید.
مواد لازم:
برنج: ۲ پیمانه
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
کلم قمری: 500 گرم
سبزی معطر (تره، ریحان، ترخون، شوید): 200 گرم
پیاز: یک عدد
پیازداغ: ۲ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: یک قاشق غذاخوری
پودر لیموعمانی در صورت تمایل
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
کلمها را بهصورت رشتهای یا مکعبی کوچک خرد میکنیم. آنها را با کمی روغن، پیازداغ و مقداری فلفل و زردچوبه با حرارت ملایم تفت میدهیم تا خوب مخلوط شوند.
سپس نصف لیوان آب به مخلوط اضافه میکنیم. در تابه را میگذاریم تا کلم نرم شود و بپزد. وقتی کلم نرم شد، در تابه را برمیداریم تا آب اضافی آن تبخیر شود.
سبزیها را خرد میکنیم. حدود یک قاشق غذاخوری از آنها را کنار میگذاریم. وقتی آب کلم تبخیر شد، بقیۀ سبزیها را با کمی نمک در تابه میریزیم. در صورت تمایل میتوانید کمی پودر لیمو عمانی هم به آن بیفزایید.
مواد را کمی تفت میدهیم. اگر سبزی را بیش از حد تفت دهیم، تلخ میشود. مایۀ کلم پلو آماده است.
تهیه کوفته قلقلی:
پیاز را رنده میکنیم و آب آن را میگیریم. آن را با گوشت چرخکرده، سبزی معطر، آرد نخودچی، نمک و فلفل در کاسه ریخته، خوب ورز میدهیم تا منسجم و یکدست شوند.
در تابه کمی روغن میریزیم. گلولههای کوچکی از مایه برداشته، گرد کرده و در تابه میگذاریم. در آن را میبندیم تا کوفتهها با حرارت متوسط سرخ شوند و بپزند.
گاهی تابه را تکان دهید تا اطراف کوفتهها خوب سرخ شوند.
برنج را در آب در حال جوش میریزیم. وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش میکنیم.
کف قابلمه کمی روغن میریزیم و نان برای تهدیگ میگذاریم. اول مقداری برنج و سپس مقداری مایۀ کلم پلو و کوفته میریزیم. این کار را لایهلایه تکرار میکنیم.
در صورت تمایل میتوانید کوفتهها را مخلوط نکنید و جداگانه در کنار کلم پلو سرو کنید.
در قابلمه را میگذاریم. وقتی بخار کرد، دمکنی میگذاریم تا پلو دم بکشد.
کلم پلو شیرازی خوشمزه و خوشعطر را با سالاد شیرازی میل کنید.
همچنین بخوانید:
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ
عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ
استانبولی پلو ؛ خوشمزه و رنگین
تهیه کباب بختیاری به روش خانگی