وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

استانبولی پلو ؛ خوشمزه و رنگین

01 مرداد 1398 توسط delta mod

استانبولی پلو، غذایی آسان است که تقریباً همه آن را بلد هستند. اما هر غذای ساده‌ای هم رمز و رازهایی دارد که با رعایت آنها خوش‌مزه‌تر می‌شود.

​


استانبولی‌ پلو یا دمی گوجه‌فرنگی یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که در دورۀ قاجار از ترکیه به ایران وارد شد. دراصل این پلوی لذیذ و ساده، یک غذای وارداتی است.

استانبولی پلو به شیوه‌های مختلفی و با مواد گوناگونی طبخ می‌شود. طرز تهیه‌‌‌ای که در این مطلب آمده، دستور اصلی این غذا است که می‌توان بنا به سلیقه مواد دیگری به آن افزود.

مواد لازم:
 برنج: 3 پیمانه
 پیاز: یک عدد
 گوجه‌فرنگی: 3 عدد
 سیب‌زمینی: 2 عدد
 رب گوجه‌فرنگی در صورت تمایل
 نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
​


پیاز را نگینی خرد کرده، در روغن تفت دهید تا طلایی شود. در صورت تمایل کمی رب گوجه‌فرنگی با پیاز تفت دهید. البته بهتر است از رب استفاده نشود.

گوجه‌فرنگی را رنده کنید و به حالت پوره دربیاورید. سیب‌زمینی را هم نگینی خرد کنید. پورۀ گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را با نمک، فلفل و زردچوبه به پیازداغ بیفزایید. مواد را مخلوط کرده و خوب تفت دهید.

برنج را در قابلمه روی مواد بریزید. سپس به اندازه‌ای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد، آب جوش اضافه و شعله را زیاد کنید.

وقتی آب پلو بخار شد، روغن بریزید و شعله را کم کنید. در قابلمه را ببندید تا دم بکشد.

استانبولی‌ پلو از غذاهایی است که با تمام مخلفات از شور و زیتون گرفته تا انواع سالاد و ترشی قابل سرو است. اما توصیه می‌شود آن را با ماست وخیار یا سبزی خوردن یا سالاد شیرازی میل کنید.

انواع استانبولی‌پلو:
​


می‎توان در استانبولی پلو از گوشت چرخ‌کرده استفاده کرد. در این صورت پیاز را کمتر تفت دهید و گوشت را به قدری سرخ کنید که آب آن تبخیر شود.

برخی به استانبولی پلو، لوبیا سبز هم اضافه می‌کنند.

به‌جای گوشت چرخ‌کرده، از گوشت تکه‌ای کوچک هم می‌توان استفاده کرد.

نکات قابل توجه :
​


نکاتی که به آن‌ها اشاره شده است، کاملاً سلیقه‌ای است و می‌توانید بنا به سلیقه خود مقادیر آن را تغییر داده و کم و زیاد کنید.

اگر از قابلمۀ تفلون یا شعله‌پخش‌کن استفاده کنید، ته‌دیگ خوب می‌شود. در غیر این صورت ته‌دیگ سیاه و بدمزه خواهد شد.

استفاده از ادویۀ پلویی یا دارچین، عطر خوبی به غذا می‌دهد.

می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لابه‌لای پلو بریزید.

استفاده از زعفران غذا را خوشمزه‌تر می‌کند.

اگر گوجه‌فرنگی‌ها را کبابی و بعد پوره کنید، تجربۀ جالبی خواهید داشت.

اگر اهل فلفل‌دلمه‌ای هستید، نصف فلفل‌دلمه‌ای سبز یا قرمز را  به صورت نگینی با پیاز تفت دهید. تأثیری در مزه ندارد، اما شکل غذا را بهتر می‌کند.

نصف پیمانه شیرۀ تمرهندی، استانبولی‌ پلو را ترش می‌کند.

همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ

لوبیا پلو ؛ یک پلوی صد در صد ایرانی

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس