آلبالو پلو با گوشت قلقلی
آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به دلیل استفاده از آلبالو در آن، بهعنوان یک غذای فصلی شناخته میشود.
یکی از غذاهای اصیل ایرانی که مختص فصل تابستان است، آلبالو پلو است. البته امروزه با فریز کردن و نگهداری آلبالو، در تمام ایام سال میتوان این غذا را آماده کرد. اصالت این غذای خوشمزه که همراه با گوشت قلقلی تهیه میشود، به شهر شیراز برمیگردد.
مواد لازم:
پیاز: یک عدد
برنج: ۴ پیمانه
شکر: ۲۰۰ گرم
آلبالو: ۵۰۰ گرم
روغن مایع به میزان لازم
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
هستههای آلبالوها را بیرون میآوریم. آنها را در قابلمه ریخته، روی شعله میگذاریم تا کمی غلیظ شود. شکر را به آن افزوده و صبر میکنیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت برمیداریم.
آلبالوها را از صافی رد کرده، آب آن را مجدداً روی شعله میگذاریم که غلیظتر شود تا برای شربت از آن استفاده کنیم.
پیاز را ریز رنده میکنیم و آب آن را میگیریم. گوشت چرخکرده را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کرده، ورز میدهیم. کمی از مواد گوشت را برمیداریم و به شکل کوفته قلقلی در میآوریم. گوشت قلقلیها را در تابه با کمی روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
برنج را در قابلمۀ آب در حال جوش میریزیم. ۵ دقیقه بعد، مقداری از برنج را از آب بیرون آورده و زیر دندان تست میکنیم. اگر اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، زمان آب کشیدن برنج است. برنج را در آبکش میریزیم و روی آن آب سرد میگیریم.
کف قابلمه کمی روغن میریزیم و نان یا سیبزمینی را تهدیگ میگذاریم. کمی برنج کف قابلمه ریخته، مقداری از کوفتهها و آلبالو را روی آن میریزیم. مجدداً لایۀ بعدی برنج، کوفته و آلبالو را میگذاریم تا مواد تمام شود. نصف لیوان از شربت آلبالو و یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج میریزیم.
در قابلمه را گذاشته، شعله را زیاد میکنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد. سپس حرارت را ملایم میکنیم تا آلبالوپلو پخته شود.
به جای گوشت قلقلی میتوان از مرغ هم استفاده کرد.
همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی
کله جوش سنتی اصفهان
آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده